Singoalla- och NEJ jag menar inte kexet.

Har ni sett filmen Singoalla? Med Riddar Erland? Skriven av Viktor Rydberg? Berättelsen om riddaren och zigenarflickans tragiska öde?

Vill så gärna se den filmen igen, men hittar den verkligen ingenstans, är det någon som vet vart man kan få tag i den??? Är tacksam för all hjälp jag kan få.

Det enda jag hittade som handlade om berättelsen och som var bra var detta skrivet i Svenska Dagbladet: http://www.svd.se/kulturnoje/understrecket/artikel_710691.svd

Jag vill ju se FILMEN Singoalla igen!!!

Aqua är tillbaka!

Skrämmande, men faktiskt är deras "Back to the 80s" låt VÄÄÄÄLDIGT dängig, lyssna här! Vad tycker ni om den?


Lite nostalgi.

Okej, här kommer lite personlig information om mig: 
När jag förlovade mig med min man i Hyde Park, London, såg vi senare på kvällen min favoritmusikal Phantom of the opera på Her majesty's theatre och det var HUR UNDERBART SOM HELST!
Efter den UNDERBARA musikalen (läs gärna orginalboken av Gaston Leroux som musikalen är löst baserad på också det är en underbar bok) så stannade vi och några latinamerikaner som också sett showen kvar vid backstagedörren och väntade på att skådespelarna skulle komma ut, och alla ville självklart träffa "Fantomen".

Först ut kom tjejen som spelade Christine i musikalen och latinamerikanarna som stod närmast dörren attackerade henne direkt med frågor. Det de inte märkte var att 5 sekunder efter henne kom killen som spelade Fantomen just då, Ramin Karimloo. Så Ramin gick förbi latinamerikanerna och rakt fram till mig och min fästman och sträckte fram handen och sa "Hi, I'm Ramin, the Phantom!"
Han var hur trevlig som helst och såg så bra ut att till och med min fästman påpekade det. (Det är inget han brukar erkänna precis.) Han snackade om att han hade fiskat i Norge och att han gärna skulle resa till Sverige en dag då han hört att vi har fin natur. Dessutom pratade han om sin rollkaraktär och hur han såg på den. (Då jag sa "Snyggt jobbat, det är nog enda Phantom of the opera jag sett där jag faktiskt hejjat på Raoul och inte på dig, det sker sällan, jättefint gjort! Det är mer verklighetstroget till boken.") Så förklarade han hur han trott att Fantomen var lite autistisk och mötet med honom och de övriga skådespelarna gjorde helt enkelt dagen vi förlovade oss: Helt Perfekt!

Nyss råkade jag se några videor med Ramin på Youtube och självklart tänkte jag bjuda er, mina kära läsare på hans underbara röst.

Sedan måste jag säga att åker ni någonsin till London är ett musikalbesök på Her majesty's theatre ett måste!

Här nedan kommer ett smakprov, ignorera den skakiga kameran och publiken, lyssna på hans RÖST!


Ännu mer film...

Okej, jag VET att jag är en helfrälst filmgalning och att det kanske är lite trist att läsa om i längden, men här kommer en film som jag hoppas/vet att ni alla också kommer vilja se. Vilken film pratar jag om? Jo Terminator Salvation. Alla vill väl helt klart se filmen vi hört Christian Bale svära om? (Stackars ljuskille!) Och för övrigt har jag alltid nog haft en svag punkt för Christian Bales filmer och filmval genom åren.

Jag menar vem kan glömma filmer som Empire of the Sun? MiominMio *vad synd att de dubbade den till Svenska!*, Little Women (Visst är den filmen hur söt som helst!??)osv? En rolig sak med nya Terminator filmen är ju att UNDERBARA Linda Hamilton (som även är med i Beauty and the beast serien jag är tokig i, ifall någon har missat det) gör en voice-over på den. Det tycker jag är toppen, då blandar man lite gammalt och nytt.

Här är trailers till bra Christian Bale filmer jag tycker man borde se:

Empire of the sun:



MiominMio:



Little Women (Där även Gabriel Byrne är med som jag är svag för men det får bli ett annat inlägg):



Och om vi nu går till Terminator filmerna. Kommer ni ihåg första filmen med Linda Hamiltons hår och Terminatorns envisa letande efter "rätt" Linda. Det var ord och inga visor det. En äcklig maskin som kunde operera till och med! Riktigt grymt. En liten tanke bara: Är det bara jag som undrar vart killen i första Terminator killen tog vägen sedan? Så vitt jag vet har jag inte sett honom i en endaste film sedan dess.

Terminator 1:

 

Terminator 2 (Som i mitt tycke helt klart varit den bästa filmen hittills med häftigast effekter och mest action/bra story osv.):



Terminator 3 (Som i mitt tycke varit den sämsta filmen, blev riktigt besviken på den):

Och här är nu den senaste trailern för Terminator 4an eller vad man ska kalla den. Terminator Salvation:


Änglar och demoner mot Wolverine

Var just och såg filmen Änglar och demoner på bio. Var en helt okej film, personligen gillar jag alltid att se Stellan Skarsgård i filmer för det är ju lite coolt att han är rätt stor i USA också. Filmen som sådan var däremot okej, inte så värst mycket att hurra för. Har man sett Dan Browns tidigare film kan man mer eller mindre räkna ut hur den här slutar direkt också och vilka som är "the bad guys". Annars rullade filmen på rätt bra och den får tre plus av mig.

+++




Däremot var Wolverine skitbra trots att den var kort (inte ens två timmar) men då den är full av action och storyn funkar hela tiden så märker man inte det. Hugh Jackman är underbar och storyn funkar helt okej. Filmen är superbra! Hoppas verkligen på att få se den ännu en gång på bio innan den slutar gå. Den får helt klart fem plus av mig.

+++++


Brun som en pepparkaka

Ni kanske undrar varför jag varit borta ifrån bloggen ett tag? Sanningen är den att jag varit på Lundsbrunn SPA och haft en underbar helg som slutade med en soldush, så nu är jag brun som en pepparkaka. (Förutom på rumpan då vilket gör att jag nu under en veckas tid verkligen kan moona någon med min bleka bak.)  =) Jag älskar att åka till Lundsbrunn. Har bara varit där två gånger förut på möhippor och då fått lite olika behandlingar, men jag har aldrig ätit där förut, vilket jag hade chansen att göra nu under två dagar. Maten var jättegod! Hur underbar som hellst. Jättespännande smaker som riktigt gifte sig i munnen som de brukar säga i matlagningsprogram, och här stämde det verkligen!



Jag fick övernattningen på Lundsbrunn som en födelsedagspresent, dessutom fick jag en keyboard som jag längtat efter hur mycket som helst innerst inne. Jag tänkte helt enkelt så att en del saker har man längtat efter att kunna göra hela livet, i mitt fall är en sådan önskan att kunna spela piano, och när man är vuxen och har råd: Varför unnar man sig inte det man innerst inne vill ha? Nu SKA jag banne mig lära mig spela lite, och det lilla jag redan nu lärt mig av Mozarts Månskenssonaten gör mig jättestolt trots att det bara är ca 10 sekunder jag kan spela av den. Men jag vet att jag är envis och en dag kommer jag att kunna hela. Så är det bara. Och varför unnar man sig inte det man igentligen vill ha/vill kunna/vill göra här i livet? När vi sitter där på ålderns höst är det snarare det vi INTE gjort än det vi gjort som man ångrar.

Våga och vinn!

Här nedan kan ni lyssna på Månskenssonaten:


Eurovision helg! =)

Så var det Eurovision igen. Jag måste erkänna att jag ÄLSKAR detta spektakel med allt som ingår. Måste säga att det var ett bra jämt startfält i år och många som var bra på semin var sämre i finalen och vice versa så det var svårt att veta vem man skulle rösta på. Det slutade med att jag röstade på 4(!) olika låtar. Men min absoluta favorit var helt klart:
Island med "Is it true?"



Tyckte bara hennes klänning såg lite knepig ut, speciellt tofsarna hon har i ena armhålan typ.

Annars har jag haft en härlig helg. Min farmor fyllde 94 och vi firade henne lite, sedan såg jag mitt livs första vilda tjäder i skogen (han var rätt tam, en hane som blivit "sånggalen" och hes av det som blivit en lokalattraktion här). Vi var på en medeltida marknad med riktig mus-roulette. Hur mysigt som helst i solen! Och idag fick vi upp köksgardinerna.

Snart kanske man tom. kan visa bilder på hur vi har det här hemma...

RSS 2.0