Dags för nästa resa!

Jaja, jag VET att jag rest mycket nu på sistonde och att det inte blivit mycket uppdateringar här, men nu bär det iväg igen. Sex dagar ska jag vara i Tyskland och även se Österrike och har vi tur får vi höra de nyfunna Mozartstyckena bli spelade på Mozarts eget piano. Vi är där rätt dag som det ska ske iaf. Önska oss lycka till!

Dagens gymresultat

Blev 500 Calorier iaf. Lite över en timme.

Första återbetalningen på Kiva lånet!

Idag fick jag min första återbetalning på mitt ena Kiva lån. Jag antar att det har gått bra med sojaostförsäljningen! =) Känns bra att hjälpa andra på detta sätt.

Vill du också bli en Kiva lånare? Titta in på www.kiva.org och hjälp människor utan säkerhet att få lån ändå.

47 graders värme i Marmaris

Och efter mycket värme, sol och bad samt sanslös shopping i Turkiet är jag nu äntligen hemma.

Och vad ser jag när jag sätter igång dumburken här hemma? Backstreet boys nya singel Straight through my heart (Soilder down) är ute på nätet! HELT underbar låt, eller vad säger ni?


Turkiet här kommer vi!

Läste just att det skulle bli 36 grader i Turkiet imorgon, men om vi inte smälter bort så kommer vi dit imorgon. Så lite paus i bloggandet för härlig semester blir det definitivt. Vi hörs när jag kommer hem igen!

Gym resultat och hemvägen ifrån restaurangen

Det blev ännu en toppendag på gymmet. Kändes jobbigare idag, jag vet inte varför, men det gick mycket segare till en början och jag blev trött fort, men när jag tvingade mig att hålla igång gick det lättare och detta blev dagens resultat:

Tid: 65,44
Km: 5,76
Lutning: 5,5%
Km/h: 5 samt 5,5 efter ett tag.
Min/km 10,54
Cal: 550

Inte lika bra som sist kanske, men allt över en timme är helt klart godkänt, och svetten rann nästan ned i ögonen på mig trots att jag torkade pannan om och om igen! Dessutom körde jag maskinerna lite för mage och armar efteråt, men bara lite, eftersom vi skulle iväg till restaurangen sedan.

På restaurangen blev det en god trerätters med Räkbrushetta till förrätt, Kycklingsuvlaki med tzatziki till varmrätt och vaniljglass med hallonsås till efterrätt.

På vägen hem däremot såg vi något jag aldrig sett förut: Vilda vildsvin.
Vi såg 8 stycken och de var inte särskilt skygga heller, vi körde ca 10 meter ifrån dem med bilen och försökte ta bilder som tyvärr inte blev så bra, med våra mobilkameror. Sedan körde vi vidare och bara någon kilometer efter det såg vi två stora älghanar med fina horn i en åker. Trodde först killen som sa att han såg älg skämtade, det är ju inte så ofta man ser det liksom! Så det blev en vacker resa, solnedgången gick inte av för hackor den heller...


Gymdags!

Ska precis med nyladdad mp3 gå till gymmet och kämpa lite. Ikväll ska jag nämligen till min favoritrestaurang och äta trerätters så för att kunna göra det med gott samvete ska jag svettas lite först. Min favoritrestaurang är helt klart restaurang Oliven i Borås, har underbar mat och även sådant jag vanligtvis ogillar är gott hos dem. Bläckfisk och ost som jag aldrig äter annars blir underbart gott i deras händer och jag önskar restaurangen kunde ligga närmre där jag bor. Maten är grekiskinspirerad och så god att vi faktiskt "snodde" en förrätt ifrån deras meny till vårt bröllop.

Besök gärna dem om du har vägarna förbi: http://www.restaurangoliven.com/

På min Mp3 ligger just nu bland annat:
Tears of an angel av RyanDan (tipsad av annan bloggare.)
When love takes over av David Guetta
Is it true av Yohanna
Shattered av Backstreet boys
Masquerade av Backstreet boys
Bigger av Backstreet boys
Helpless av Backstreet boys
London av AJ McLean
Poison av Groove Coverage
What hurts the most av Cascada


Någon som har tips på fler bra låtar att träna till?

Lämnar er med Groove Coverage's Poison:



Och gamla goda Captain Hollywood More and more:


Världens fattigaste länder

Vet ni vilka länder i världen som är fattigast?

Det visste ärligt talat inte jag. Jag visste att Moldavien är fattigast i Europa, men utanför det hade jag ingen aning faktiskt. Blev lite chockad när jag såg att inte ett enda asiatiskt eller sydamerikanskt land tog sig upp på top 10 listan av de fattigaste länderna i världen år 2004. Men samtidigt visar det ju hur stor problematiken i Afrika fortfarande är. Den nyaste listan jag har hittat har dock Salomon öarna tagit sig in på.

Tio fattigaste länderna i världen:

1. Kongo (GDP per capita: 300$)
2. Liberia (GDP per capita: 500$)
3. Zimbabwe (GDP per capita: 500$)
4. Salomon öarna (GDP per capita: 600$)
5. Somalia (GDP per capita: 600$)
6. Comoro öarna (GDP per capita 600$)
7. Guinea- Bissau (GDP per capita 600$)
8. Central Afrika (GDP per capita 700$)
9. Niger (GDP per capita 700$)
10. Etiopien (GDP per capita: 700$)

Problemen i dessa länder blir inte bättre pga. ekonomiska krisen, priset på ris har på vissa ställen mer än dubblerats mot vad det kostade i fjol! Samma sak gäller priset för vete, majs och därför även brödpriserna.

982 miljoner människor i U-länder lever på 1$, dvs. en dollar om dagen! Eller om du vill jämföra det med dig själv ca: 8 kronor per dag. Skulle du klara dig på det? Din familj?

Jag blir ledsen när jag läser så mycket om hur vissa tycker att det räcker gott och väl att hjälpa andra genom att bara betala skatt, men många välgörenhetsorganisationer som vi har och som gör stor skillnad på plats financieras enbart via privata donationer. Man kan inte glömma att lika lite som du har bett om att bli född i Sverige har en liten pojke i Kongo bett att få bli född i Kongo. Är hans liv därför mindre värt på något sätt? Ska man bara säga "Synd för dig" och skita i problemet?

Kiva - loans that change lives

Jag tycker att vi som KAN göra något åt situationen BÖR göra det också.



Hur kan man lätt göra en skillnad då? Dels kan man engagera sig och bry sig. Sedan kan man se till att köpa Fair trade kaffe. Etiopien till exempel är känt för sitt fina kaffe, och handlar man Fair trade ser man till att producenten får lite mer pengar ifrån första början istället för att allt ska gå till mellanhänderna innan kaffet hamnar i din butik.
 




Malaria, rabies, Hepatit A, diarrè, HIV och AIDS är sjukdomar som tyvärr det finns gott om i Afrika, men det finns hjälp att få. Ett myggnät kan skydda från malariamyggorna, stopmediciner finns mot HIV och AIDS, men de är tyvärr mycket dyra. Att ge en slant till den oerhört viktiga organisationen Läkare utan gränser så att de kan behandla människorna på plats är bokstavligt talat livsviktigt. Eller om du som läser det här råkar vara läkare, sjuksköterska, eller barnmorska, varför inte hjälpa Läkare utan gränser ett tag genom att jobba idèellt?

Vill du hjälpa Läkare utan gränser enkelt kan du donera 50kr bara genom att skicka ett SMS: skicka ordet LIV till 72990

Vill du annars ge valfri gåva eller minst 25 kronor till Läkare utan gränsers arbete kan du göra så HÄR.

Har du inga pengar går det inte att komma undan bara för att du är pank heller, i så fall kan du klicka gratis för att donera mat online här:

The Hunger Site



Med din hjälp kanske vi kan öka medellivslängden i Niger (som ändå endast är nummer 9 på listan) till MER än bara 44 år för både män och kvinnor där.


Var 4:de sekund dör någon av hunger,  det vill säga varje dag dör alltså 13 698 barn av akut undernäring. Var med och försök göra något åt det. Det finns ju mat, människor har bara inte råd att betala för den.

Alla dagar lär man sig något nytt och jag hoppas jag kanske med detta inlägg har lärt någon något nytt idag.
Ha en fortsatt bra dag!





Mer hjälp kan du ge här:
http://www.webaidshop.se/#catSkola och utbildning


Killar och musik

Alltså jag tror inte det BARA är jag som har starka musikminnen till killar som funnits i mitt liv. Men det är något som kan väcka även de mest sovande minnena till liv, bara de råkar spela den "rätta" låten på radion.

Hur är det med er? Har ni några minnesvärda låtar, och i så fall vilka? Jag har dessa...

Aqua- Be a man



Lisa Nilsson- Tror på dig:



Celine Dion - Because you loved me:



Dido - White flag:



Cascada - What hurts the most:



Hoobastank - Reason:



Och hur galet det än låter:

Backstreet boys - Get down:



Alla låtar har, precis som killarna jag tänker på när jag hör dem, en speciell plats i mitt hjärta. Det är de som gjort mig vem jag är idag, och kärlek är något som aldrig dör. Ståndfast är den, som en gammal ek med djupa rötter. Härlig är den, som en sommarvind genom håret...

When love takes over

Har precis fastnat för en låt. David Guettas "When love takes over". Vad tycker ni om den?


117 unika besökare...

... men bara två av dem som än så länge skrivit en kommentar till inlägget nedan?

Är vi verkligen så vana vid sådan här hemskhet i världen att vi inte bryr oss längre? Att vi inte ens orkar se?

Jag bara undrar...


Varning för känsliga läsare

Mitt inlägg nedan kan vara svårt att se, men det är viktigt att inte blunda för det svåra i världen, utan att vi försöker gemensamt göra något åt det.

Och för de barn inlägget gäller, och för de barn som far illa idag; Vila i frid.


Det mörka i världen vi väljer att blunda för.

Häromdagen visade SVT2 en dokumentär (det var efter M. Jacksons minnesstund på fyran) om en pojke, Andy Puglisi som försvann på 70-talet. Det visade sig mer eller mindre att de fann pedofilen som dödade honom efter att han lurat med Andy och en kompis till honom till ett skogsbryn för att leta efter en försvunnen hund.
I skogsbrynet fanns även 2 andra pedofiler väntande. Och runt poolen där Andy försvann den dagen fanns där minst 5 kända pedofiler som stod och såg på när barnen badade. Du kan läsa mer om Andy här: http://www.haveyouseenandy.com/story.html
Andy's kropp har ännu inte hittats, men likhundar har markerat i skogen i närheten av där han försvann, hans ena socka har även hittats blodig i pedofilens bil. 
 
En sjuk sak denna dokumentären om Andy lärde mig var att det finns en organisation i USA som vill legalisera pedofili. De tycker att "man/boy", dvs. man/pojke förhållanden bara är ett tecken på kärlek. Hur sjukt är inte det!??

De hade ett band där de spelat in pedofilen de trodde dödat Andy när han pratade. Han sa att "man vet ju att en del (barn) skriker, men det gör de ju bara för att de tycker om det." Att det finns sådana här sjuka individer i vårt samhälle är något vi helst blundar för. Som vi väljer att inte se.

Varför har inte Sverige kemisk kastrering för sexåterfallsförbrytare???
Ska kända pedofiler få skaffa barn? Kända våldtäktsmän?

Läste idag detta i Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5495634.ab

Och värt att tänka på är ju att det även händer ibland kända personer. Alla vet väl om Woody Allen? Och nu nyligen visade det sig att Morgan Freeman ville gifta sig med sin styvdotter efter ha haft ett 15 år långt "förhållande" med henne.

Så många barn far illa i vår värld idag. På olika sätt och vis. I Australien dog nyss en flicka av svält. Hennes föräldrar gav henne nästan ingen mat och när hon var 7 år gammal och bara vägde 9(!!!!) kilo. En hund väger mer än så, trots det påstod mamman att hon minsann inte märkt att något var fel. Som om hennes ytterst smala armar och ben skulle vara normala på något sätt. Rättsläkare såg att flickan den sista tiden hade för lite muskelmassa för att gå, stå, sitta, eller tugga i sig mat, och att hon antagligen var i koma sista dygnet innan hon dog.
http://www.huffingtonpost.com/2009/06/23/australian-autistic-girl_n_219582.html

Är du osäker på om ett barn far illa i din närhet hoppas jag att du tar det säkra före det osäkra och ringer Socialen och rapporterar om det du har sett. Hellre att man ringer en gång för mycket än en gång för lite när det gäller sådant här.

Det är ett barns liv det gäller, och alla ska inte få ha barn. Bobbys (antar jag ni alla känner till) föräldrar skulle inte få lov att ha barn till exempel. Alla klarar inte av att ta hand om ett barn. 

 Här är lite videor som minns och hedrar de barn som det gått illa för:









Man kan tycka att man inte ska lämna sitt barn, att man själv inte lämnar sina barn länge, men inget garanterar att de är säkra för det. Läste i Aftonbladet om en mamma som bara var borta i 90(!) minuter, hon skulle bara till banken och lät därför grannpojken på 15 år vara barnvakt till sin lilla dotter. När mamman kom tillbaka var dottern död. På flickans kropp hittades 68 skador, inklusive bitmärken. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5439959.ab


Det som gör mig illamående är att jag jobbar med en man som alla "vet" åkte fast för att surfat barnporr på jobbet och han hade även varit på sina egna barn. Jag pratar så lite som möjligt med honom... men han fick behålla jobbet efter rättegången iaf. trots att han var skyldig.

Finns det någon rättvisa i världen? Jag vill tro det...

Mamma fyller 60 på Söndag.

Funderar på att köpa henne ett guldhjärta eller något... ska till ett köpcentra nu för att kolla lite. Hon kommer även få biljetter till en lokal uppsättning av Grease på svenska samt blommor. Men nu är jag alltså ute efter ett smycke.

Håll tummarna!

Fallen Angel

Ännu en underbar låt som läckt ut på Youtube...



Förresten gick besöket med Portugis/Holländarna jättebra. Nästan för bra, de var så trevliga att vi pratade till halv två på natten, och jag skulle upp klockan 6 nästa dag för att hinna upp till jobbet. Jag var lugnt sagt trött nästa dag.

De kommer!

Hehe, snart kommer våra första Couchsurfers, portugiserna som bor i Holland, så skoj! Har snabbstädat lite innan bara för säkerhets skull. =)

Har varit superduktig idag.

Var på gymmet idag och gjorde riktigt bra ifrån mig. Svetten rann så hela tshirten blev dyngesur, och efteråt så frös jag *pga. svetten som torkade* och blev riktigt riktigt trött och hungrig, men detta åstakom jag på löpbandet:

Tid: 82 minuter (!!!)
Km: 6,66
Lutning: 5%
Km/h: 5 samt 4,5 efter ett tag.
Min/km 13,19
Cal: 616 (!!!)

Jag är mäkta imponerad av mig själv helt klart.
Gav mig själv en riktigt god efterrätt på detta gympass så att jag kände att jag unnade mig något. Visst ser det gott ut? Jordgubbar, banan och blåbär. Nyttigt och gott.



Dessutom fick vi idag höra att ett Portugisiskt par som bor i Holland kanske kommer komma hit imorgon kväll och sova över via Couchsurfing.org. Gör de det (beror på om de hinner upp) så blir de våra första besökare. Det vore kul!

Allt som allt en riktigt fin dag idag, trots regnet.

Lägger även till lite gamla bilder av när jag bakade Grottor med drottningssylt i, samt lite bullar som fick konstig form och som vanligt blev aldeles för stora. =) Även bilder på vackra pioner från när vi hängde på pappa och såg på sveriges enda pionodling lägger jag upp. Samt årets första (SVINDYRA) kräftor som jag åt med andakt då de 4 stycken jag köpte kostade 72kr.














Dessutom borde min nya mobil komma imorgon vilket känns bra då min gamla knappt funkar ibland nu. Suck... Så nytt och fint blir det här.

Dessutom handlade jag kläder på HM och Stadium till semestern idag. Blev 4 par shorts och 2 toppar samt 2 paket sockar. Gick på allt som allt 1200kr. Men det kan det vara värt. Är ju inte varje dag man handlar så mycket. =)

Alla dessa fikastunder...

Det är helt klart svårt att stå emot godsaker när alla andra äter dem och de står mitt framför en. Men man får göra sitt bästa helt enkelt.

It's ON!

Okej, okej jag vet att jag har slarvat huuuuuur mycket som helst med min viktnedgång och jag har igentligen ingen ursäkt för mitt beteende. Värmen har knappast hjälpt, men nu när de byter leverantör på jobbet kan jag iaf. inte köpa lika mycket godis där längre. Dessutom har jag och en kompis nu satt upp ett mål. Dels ska vi ju på konsert i December!!! Ska bli såååååå superkul! Dessutom ska vi gå ned minst 5 kg på 3 månader. Vi tar små steg så vi båda inte tappar farten eller ger upp. Imorgon blir det gymmet och ett försök att ta bort lite av den halva pizzan jag åt ikväll samt fikan jag tog med våra gamla grannar som ville se hur vi hade fått det här i vår nya lägenhet.

Men nu kör vi så det ryker, nya låtar i mp3 spelaren och off we go! Förresten, har ni tips på bra låtar att träna till får ni gärna skicka dem.

Ny mobil.

Min gamla mobil, eller jag ska inte säga gamla, den är bara 1½ år, men garantin har gått ut, har jag nu gett upp hoppet om. Trodde först det var något glapp i batteriet, men nu stänger den av sig nästan hela tiden och "fastnar" lite varstans, då hjälper inga knapptryckningar alls, utan bara att ta bort batteriet. Nåja, på grund av detta så har jag köpt en ny mobil så här efter jobbet klockan 1 på natten. =) Då min tidigare telefon var en dyr Sony Ericsson men den inte höll så bra så valde jag att gå tillbaka till Samsung, jag hade en Samsung innan Sony Ericssonen, men ville byta upp mig till en finare telefon. Dock gick aldrig Samsungen sönder eller något, den kändes bara (och var) gammal.

Valet föll på en Samsung L700 i rosa ifrån www.katshing.se Modellen finns även i lila och silver, men jag tyckte rosa var finast trots att jag annars har lila som favoritfärg.




Vad tycker ni? Ser helt okej ut tycker jag och viktigast av allt: Den har inte minimala knappar  som bara fastnar under naglarna utan "vanliga" knappar. Det enda jag kanske kan klaga lite på är att  jag saknar ett skydd för kameralinsen, men men... man kan inte få allt.

Backstreet boys!!!! ÄNTLIGEN!!!

Alltså att se dem live är obeskrivbart, KÖP BILJETTER NU på www.backstreetboys.com till nya turnen.

Nu kommer alltså killarna tillbaka, jag hoppas ni alla köper biljetter så ses vi där!
Underbara, härliga, otroliga Backstreet boys ska komma tillbaka till Stockholm 4 December! Jag har redan tagit ledigt ifrån jobbet för det här FÅR man bara inte missa.
Några låtar av nya albumet har redan läckt och de låter ASBRA, lyssna här nedan på låten Bigger till exempel, den älskar jag redan.

 

I över 15år har nu killarna hållit på och kollar man på gamla videor kan man inte låta bli att fnissa lite, samtidigt som det inte känns som så längesedan. Åren går nog allt fortare och fortare ju äldre man blir.



Och för att citera en banner jag såg en gång "Boybands don't last this long, 16 years and still going strong."



Keep the Backstreet Pride Alive!

RSS 2.0