Missa inte att: Packa ett julpaket med Hoppets stjärna!

Var med och packa ett Julpaket med Hoppets stjärna 2009!
Ja då var det alltså dags igen gott folk.
Sommaren är över, hösten är här och innan vi vet ordet av är det ju vinter i vårt långa land. Och mitt i vintern kommer ju julen. Hoppets stjärna är en organisation som hjälper barnfamiljer, barnhemsbarn och gamla i Lettland, Litauen, Vitryssland och Moldavien runt jul genom att dela ut julpaket i dessa länder.
Hur går det då till att packa ett julpaket? Jo man väljer ett av följande alternativ:

Alt. 1
Packa ditt eget julpaket till en familj eller pensionär.
Innehåll i lådan:

· matris

· havregryn

· mannagryn

· pasta

· vetemjöl

· socker

· kaffe (kok, brygg eller pulver)

· te

· kakao

· kex

· cornflakes/ frukostflingor

· torkad frukt

· konserverad frukt

· fisk- eller köttkonserv

· pepparkakor

· russin

· godis (ej lakrits, äts inte i Lettland)

· choklad

· julpynt; julservetter, julgranspynt och ljus

· hygienartiklar; tandkräm, tvål, tandborstar, schampo mm.


I familjepaketen kan du även packa:

· Skolmaterial; pennor, kritor, skriv- och målarböcker, suddgummin

· Tåliga leksaker, sportartiklar; som bollar, racketar, enkla brädspel, pussel


Har du plats över i kartongen, lägg i mer mat.

OBS! Matvarorna får inte ha passerat bäst före datum!

Alt 2
Paket till barnhem:
Fyll en banankartong eller flyttlåda med leksaker av diverse slag, helst tåliga leksaker och leksaker som INTE behöver batteri, de äldre barnen blir glada över godis, hygienartiklar, smink och liknande. Försök få med saker till blandade åldrar. Du får GÄRNA slå in paketen, men glöm då inte skriva utanpå på engelska vem paketet passar till, tex. "Boy age 5" eller något liknande.

Paketen får väga max 20kg om de ska skickas med Bussgods. Hoppets stjärna brukar få skicka sina paket lite billigare med Bussgods, hur mycket det kommer att kosta i år får vi reda på senare, men i fjol kostade det 88kr att skicka ett paket under 20kg med dem.
Du kan dessutom lämna ditt paket vid ett inlämningsställe, i så fall kvittar vikten av paketet. Inlämningsställen meddelas senare på deras hemsida: http://www.starofhope.org/

Här kommer en video som visar hur du ska gå till väga: www.streamio.se/Play?projectId=9966&language=...

Jag hoppas så många som möjligt väljer att dela med sig även i år. Börjar man att inhandla till paketet redan nu känns inte summan så stor, och enligt Bosse (chaffören av paketen) är nöden lika stor i år som den var i början av 90-talet i dessa länder. Det vi kallar finanskris är där på många ställen en ren katastrof.

God jul till er alla i förskott och låt detta bli en fin jultradition för många år framöver!


Moderaternas MUFs åsikter

Okej. Nu måste jag bara säga att jag stör mig på en sak. Det gäller lagen om anställnings skydd. Jag såg på tv idag att MUF (Moderata ungdomsförbundet) vill ta bort LAS (lagen om anställningsskydd) för att de anser att den hindrar ungdomar ifrån att få jobb.

Jag måste bara säga en sak: Den hindrar ju INTE ALLS ungdomar ifrån att få jobb. Den bara ser till att de som redan har ett jobb inte blir av med det om de tex. skulle bråka med chefen eller något. Den (lagen) är ju en säkerhet vi har, speciellt när vi blir äldre! Hur lätt har en 57 årig kvinna det på arbetsmarknaden idag? Anställer företaget henne eller en ung förmåga när det är dags att nyanställa?

Att arbetslösheten bland unga idag är hög är ju pga. den ekonomiska krisen, och nu när ekonomin börjar vända igen är det ju de unga som får jobben tillbaka först, inte de äldre på arbetsmarknaden! Företagare är inte dumma; de VET att unga människor jobbar hårt, mycket, oftast under dåliga villkor, låg lön och att de gör det tacksamt för de VET ju då hur gärna de vill ha ett jobb. De är desperata, och desperata människor tänker tyvärr inte så mycket på sina rättigheter.

LAS är även en lag som ser till att chefen på företaget inte kan avskeda någon trogen trotjänare som jobbat där i 50 år och inte har något annat att gå till. Om han/hon inte gjort dåligt ifrån sig ska han/hon inte kunna bli avskedad utan anledning och mista sin anställning!

LAS tycker jag är jättebra! När jag är äldre hoppas jag att den finns kvar. MUF... alltså ibland måste man tänka på NÅGON annan än sig själv, tänk framåt någon gång...

Läs mer om Lagen om anställningsskydd här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Lagen_om_anst%C3%A4llningsskydd

Maskerad!

Är det bara jag som ÄLSKAR masker? Jag gillar tanken med en mask, att någon måste lära känna personen i fråga för bakom masken kan en person vara vem som helst. Masker är vackra och varför har vi inte mer maskerader i vårt land? Jag vill gärna ha en! Tänk er, fin musik, god mat, och masker överallt! Vad ljuvligt!


Här nedan är lite videor med maskerad tema jag gillar:









Dagens goda nyhet

Måste utan tvekan vara denna:

En kvinna ifrån Phoenix i USA råkade få samma taxi chaufför två gånger när hon skulle åka på dialys pga. sin njursjukdom. Efter tre misslyckade njurtransplantationer skulle hon be sin son donera njuren när helt plötsligt taxichauffören erbjuder henne sin egen och de matchar!

Läs allt här:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5693335.ab

Recension av Inglorious Basterds

Varning för spoilers!

Måste säga att jag gillar en del av Tarantinos filmer. Kill Bill tyckte jag om bland annat. Inglorious Basterds däremot får endast 5/10 av mig trots att publiken i bion av någon anledning applåderade i slutet av filmen. Det tyckte jag var lite "too much" eftersom inte filmen var så speciell.

Det var en klassisk Tarantinofilm. Han glorifierade som vanligt våld och hade lite splatterscener till fin musik (något som vid detta laget identifierar honom). Dessutom såg han till att göra något antagligen många VELAT göra på film; dvs. döda Hitler, Göbbels, Göring på det mest avskyvärda sätt.

Men förutom det och att Brad Pitt som väntat hade en Amerikansk hjälteroll tyckte jag denna film underpresterade något. Man föll liksom igenom storyn som kunde varit bättre ändå. Jag menar det är ju en känslofylld tid, andra världskriget. Men som sagt... det här är ingen film man ser om, eller ens antagligen kommer lägga på minnet särskilt mycket. Andra Tarantinofilmer är bättre. Se om Kill Bill istället. Det är iaf. lite mer orginell.


Inglorious Basterds

Ikväll blir det film på bio. Tänkte ta lite popcorn och se på Brad Pitt filmen Inglorious Bastards. Hoppas den är bra. Trailern ser ni nedan:


Ny dietstil?

Har ätit jättemycket godis på sistonde. Gick med skräck upp på vågen och såg då att jag gått ned ett kilo. Får inte riktigt ihop det, men men. Kanske betyder att jag får ta mig i kragen nu och försöka göra bättre ifrån mig på den fronten. Har ju ett vad, och tiden rinner ut. 5 kg ska bort! Minst! Önskar bara min fot vore bättre så jag kunde vara på gymmet mer. Men min gamla skada har gått upp igen då jag föll raklång ner i sanden vid en brygga och stukade foten riktigt illa igen. Samma fot som vanligt. =( Lagom kul... så nu haltar jag här hemma och har ångest över att jag inte är på jobbet.

Ska nog försöka städa lite iaf.

Får besök ifrån Uruguay imorgon!

Så verkar det vara bestämt, en kille som vi träffade när vi Couchsurfade i Tyskland kommer nu komma hem till oss och surfa på vår soffa (säng) i några dagar. Ska bli så kul att få visa honom runt omkring i våra trakter.

Blev dock lite besvikna på Turistbyrån här i Skövde. Gick in till dem, glada i hågen och tänkte be om tips på vad man kunde visa honom som finns i närheten men det bästa de kunde komma på var Göta Kanal. Alltså kanaler finns i alla länder och utseendemässigt är Göta Kanal knappast något speciellt. Trodde helt klart att de (som ändå jobbar med turism) skulle ha bättre tips än så.

Själva tycker vi att man kan visa honom Läckö slott, Vabergets fästning, Karlsborgs fästning, Skara Domkyrka, Varnhems klosterkyrka, Liseberg, Sommarland samt Medeltidens värld. Låter lite kul iaf. Vi får se vad annat det blir.

Klassisk svensk mat kommer också stå på menyn typ köttbullar, sill, falukorv och självklart, det svenskaste av allt: KEBABPIZZA med kebabsås (inte vitlökssås, inte salsa, utan riktig kebabsås.)

Ska bli jättekul att få träffa grabben igen!


Maffia wars på Facebook

Ärligt talat, finns det något mer beroendeframkallande!?? Jag är helt fast! Finns det något 12-stegsprogram för oss som är beroende av detta spel så vi kan ta oss ur Maffia träsket? Jag bara undrar...

Tillbaka i hemlandet igen.

Så är jag tillbaka i Sverige igen efter en händelsefylld resa i södra Tyskland och Österrike där vi (jag och min man) för första gången testade på www.couchsurfing.com att "soffsurfa" med CouchSurfing.

Det gick HELT KLART över förväntan. Kvinnan vi bodde hos var lite kaotisk men hur snäll som helst, hon lagade mat till oss, vi fick hennes hemnyckel och låna hennes bil en hel dag. Vi hjälpte henne byta däck och när vi var där träffade vi även en tjej ifrån Norge, samt en kille ifrån Uruguay som kanske... bara kanske kommer komma hem till oss om någon vecka och hälsa på och bo här. Vi lockade honom lite med Liseberg, så vi får se vad som händer! =)

I Tyskland såg vi även det vackra Neuschwanstein och Hitlers "Örnnäste". Båda platserna var jättevackra men måste jag välja en väljer jag utsikten ifrån Örnnästet. Inte undra på att gubben fick världsherraväldes- tankar liksom... Jag kan nästan förstå honom så vackert som det var där.

När vi var i Neuschwanstein så regnade det tyvärr och kön upp till slottet var lång, och de guidade turerna var fulla så vi fick ju aldrig gå in i slottet vilket var lite tråkigt, men vi såg en massa vackra kyrkor på vår resa istället.

I en kyrka råkade det vara ett bröllop när vi gick in så vi höll oss längst bak och försökte vara så tysta som möjligt och njöt mest av stunden. Då helt plötsligt ifrån ingenstans hör vi att de spelar "Gabriellas sång" på dålig svenska. Sångerskan sjöng typ: "Jag vill kanna att jag lever..." Och vi trodde direkt att bruden eller brudgummen var svenskar, men så var inte fallet, de bara gillade låten. Det tyckte jag var lite kul.


RSS 2.0