Vilken j*vla dag!

Dagen började med att jag och min man hade ett storgräl. Blev så arg och ledsen så att jag for till min mamma ett tag. Fick ont i huvudet pga. att jag grät för mycket över hela situationen. Efter det så hämtade hon och jag alla dörrar vi målat om inför nya lägenheten och det gick bra, men sen pajjade bilen. Vet inte riktigt vad som var fel, men den gick inte på alla cylindrar och till slut blev den så varm så det rök ur motorrummet. Hoppas det inte är något dyrt var första tanken. Kanske är en tändspole trodde mannen min. I så fall kostar den runt 850kr, måste även ta och byta avgasrör så det får man väl göra samtidigt. När bilen svalnat av gick den som vanligt igen, skönt det iaf. så man kan ta den till jobbet som vanligt på måndag. Huvudvärken hoppas jag går över inatt... Men vilken jävla dag...

Man blir aldrig för gammal för sagor...

Jag vet att det kanske blir lite tjatigt, men jag tycker verkligen Skönheten och odjuret med Linda Hamilton och Ron Perlman är underbar. Och man blir aldrig för gammal för sagor, eller hur?

Jag tycker den är så vacker.


Underbara filmer...

Kommer ni ihåg filmen Shining through eller "I örnens klor" som jag tror den hette på svenska? Med Melanie Griffith och Michael Douglas i huvudrollerna? Gud vad jag älskar den filmen. Tycker den är så charmig och intressant på alla sätt och vis. Tyvärr pratas det inte mycket om den nuförtiden. Lite synd tycker jag.
Vänligen se bägge trailarna här nedan och ge den en chans, och kanske hyr den om du tycker den verkar bra.

"They used to make movies like this... they still do." 



Ett brev betyder så mycket...

Idag fick jag ett brev ifrån min brevkompis mamma. Jag har en brevvän i USA som sitter i fängelse där.
Det är lite tragiskt. Han sitter på vad som räknas mer än livstid här i Sverige (livstid i sverige är mer än 12 år) för något som är legalt i Sverige, men inte i USA. När han var yngre hade han ihop det med en yngre tjej och hon var 16år.
Det var illegalt i delstaten han bodde i så han åkte dit. Idag har han suttit av 18 år av sina "Minst 5, max 20 år" *det ser aldrig bra ut i statestiken att vara sexfånge, då har man väldigt liten chans att få komma ut tidigare på villkorlig dom* i fängelse, och av de åren har vi skrivit brev i 8år (han har hunnit byta fängelse 5 ggr som jag kommer ihåg på rak arm, och jag har bott på 3 olika adresser själv) och som sagt, jag skriver med hans mamma ibland också.



Det är så roligt att få brev. Det är så mycket mer personligt än vad ett email eller meddelande på nätet är. Ett brev kan man stänka lite parfym på, man kan skicka med roliga saker tex. små böcker, bilder och annat man kan ta på (men observera; Snäckor ses som farligt i USA och beslagtas om din brevvän sitter inne).



Jag har fortfarande kvar det allra första brevet jag fick ifrån min brevvän, och den dagen vi en gång träffas ska vi gå igenom de brev jag faktiskt sparat. I början sparade jag alla, men då det blev över 5 fulla pärmar tog det för mycket plats. (När vi skrev som mest skrev vi 3 brev per vecka med ca 20 sidor i varje brev, så det blev rätt tjockt rätt snabbt om man säger så) Så sedan gallrade jag ur nästan allt. Nu har jag bara kvar de brev som visar lite "milestones" i våran brevväxling. Som tex. det första och andra brevet (när jag skällde ut honom för att sitta inne), när jag fick mitt körkort, när han fick reda på att han hade en son han inte visste om, 11 September attacken, lite dikter jag gillade, några konstverk osv.

Min brevväns mamma har jag skrivit till lite sporadiskt till över åren, och jag har även skickat henne lite blomfröer som hon året därpå fotade när de var i blommning. Idag skrev hon igen och jag ville dubbelkolla med henne om hon var allergisk emot något för annars hade jag tänkt skicka henne lite svenskt godis, bara för skojs skull. Tidigare har hon skickat mig Hershey's kisses (chokladdroppar som är väldigt kända i USA), brevpapper och lite annat under årens lopp.  



Åren går fort förbi när man har kul.

Snart (2010) har min brevvän nått sitt "max" datum och blir (om inte tidigare) frisläppt. Då ska vi resa lite tillsammans har vi sagt (om vi har råd). Och oavsett vad så ska vi se till att träffas iaf., och jag ska visa honom lite av Sverige.

Tidigare har jag träffat en annan brevvän som jag tyvärr förlorade kontakten med, men hon var jättetrevlig att träffa!

Fatta pennan och skriv! Det kan berika ditt liv!

Nu har varslet drabbat oss.

Min man får inte behålla sitt jobb.

Semestern

Tänkte berätta lite om våra semesterplaner för sommaren idag och ge er lite bilder. I sommar ska vi fara till Marmaris först eftersom min mamma fyller 60, så hon bjuder oss dit. (Hur sjukt snällt är inte det???) Vi far till Marmaris för att vi när jag var yngre ofta for till Turkiet och vi har alltid gillat det landet och nu vore det kul att se om det är lika bra som vi minns det. Sedan valde vi Marmaris för att det är relativt nära Pamukkale och Efesos som vi gärna vill se igen.

Här kommer lite bilder på Marmaris på hur vi kommer ha det:



Marmaris sett ifrån hamnen.

Pamukkale:



Lite info om Pamukkale snott ifrån Wiki: Pamukkale betyder "Bomulls slottet" på turkiska och är ett berg där en massa källor med varmt vatten sipprar ut. Vattnet är fyllt med mineraler och speciellt kalk vilket bildar de vita molnliknande avsatserna. Dessutom *înte snott ifrån Wikipedia* är vattnet jättebra för förhårdnader och annat.

Här är vackra Efesos.



Lite info om Efesos ifrån Wiki: Efesos var under antiken en viktig hamnstad på Mindre Asiens västkust med omkring 250 000 invånare. Staden var det joniska Greklands ekonomiska centrum och senare en av det romerska imperiets viktigaste metropoler. I staden fanns bland annat ett av världens sju underverk, Artemistemplet. Enligt kristna legender ska jungfru Maria, Jesus moder, ha dött i Efesos dit hon tagit sig tillsammans med aposteln Johannes eftekorsfästelsen.

Sedan efter den veckan med allinclusive ska jag och min man fara till södra Tyskland och testa Couchsurfing och bo hos en kvinna som ska visa oss Burghausen och Salzburg.



Salzburg, staden där Mozart föddes.

Dessutom ska vi se det kända "Puzzelslottet" Neuschwanstein som byggdes av Ludvig den andre av Bravaria.




Inte så dumt va? Och efter det är vi hemma i 3 dar sedan ska vi gå på ett bröllop vi är inbjudna till. Det kommer bli en intensiv men väldigt rolig sommar hoppas jag på. Vi kommer iaf. få se väldigt roliga saker, och dessemellan kommer vår trättmaskin få gå på helvarv! =) Hoppas bara vi hinner få rent allt innan vi ska iväg igen.

Jag längtar så!!!

Problemet med att köpa lägenhet...

... är att man vill ha allt superduperbra på en gång.
Och det kan bli rätt dyrt.
Nu när vår lägenhet kommer bli jätteläcker (det märks redan, bilder om hela renoveringen kommer komma senare) när den är klar vill man ha: Ny dammsugare, ny soffa, ny kyl/frys, nya möbler i allmänhet, massa roliga saker på balkongen i synnerhet... och det är lite jobbigt för plånboken ibland. Jag måste försöka tala reson med mig själv, jag vet det! Måste ju ha pengar kvar till sommaren då vi ska resa bort så mycket.
Blir både en vecka i Turkiet, Marmaris, en vecka i södra Tyskland och Österrike, samt ett bröllop, och det är ju inte gratis precis, måste verkligen börja spara nu. Men åhh! Vad underbart det ska bli att resa! Jag älskar verkligen att resa, får resfeber lite då och då och är det en dammig sommardag och en dieselbil åker förbi mig på nära håll kan jag få något lyriskt i blicken och nostalgi av något fjärran land. Sättet jag underlättar för finanskrisen då är alltså (förutom att vara en shopoholic) att stödja Fritidsresor och Lufthansa.

Hugh Jackman

Hugh Jackman... känn på namnet. Denna man, lika rolig som charmig, lika dansant som intressant. Bjuder på sig själv i alla lägen och spelar och sjunger musikal lika lätt som han spelar superhjälte.

Jag älskade honom i X-men, jag älskade honom i Australia, The Prestige, The Fountain, Van Helsin och Kate och Leopold (det var han som räddade de två sistnämda filmerna i mina ögon)... Och nu är han tillbaka i Wolverine. En film som utspelar sig innan X-men filmerna tar vid, och som förklarar hans karaktärs "Wolverine's" bildande. Varför han är som han är helt enkelt. Läste förresten en rolig sak ang. X-men filmerna och det är att killen som spelade Cyclops var så kort och Hugh är så lång att han (Cyclops) fick stå på en låda i varje scen med Wolverine, då Wolverine (som för övrigt kanske låter coolt, men endast betyder Järv på engelska) ska vara en kort person/varelse.  

Wolverinetrailern:


Här är några bilder på honom ifrån Wolverine premiären... alltså hur snygg är karln igentligen???



Mums...


Foton tagna ifrån www.x17online.com

Jag skulle helt lätt kunna drunkna i dom ögonen, helt klart! Och har man det minsta motstånd kvar river han ned det med sin underbara australiensiska dialekt. Nej *längtansfyllt stön* jag ser verkligen fram emot att få se honom i denna filmen, och i många andra filmer framöver.

Skapande...

... bara ett kort inlägg idag.

Idag köpte jag två smultronplantor, en lavendel och en rosmarin som början på vad jag ska plantera på vår balkong. Nu hoppas jag bara hitta billiga trätrallar, någon som har tips på vart jag kan hitta bra billiga sådana?

Eventuellt väggord...

I lägenheten när den blir klar vill jag så gärna ha ett väggord. En dikt av William Blake på väggen som jag verkligen gillar och som skulle passa bra då vi kommer ha vita tapeter. Frågan är bara hur dyr väggordet skulle bli. Och vad tycker ni om det?


Ibland behöver man stöd...

Just nu känns allt rätt tufft i mitt liv. Med dieten, vikten, träningen, nya lägenheten, målandet, fixandet, packandet, ALLT. Bara hoppas jag kommer igenom detta snabbt och ser en ljusning på andra sidan.

RSS 2.0