Invägning vecka 4.

Ja vad ska man säga? Motivationen ligger rätt lågt nu kan man lungt säga. Tror att det har att göra med att jag jobbar kväll denna veckan (då är man aldrig på topp) och har mycket att tänka på privat just nu. Men nu ska det bli andra bullar av! Eller inte bullar, andra takter! Jag måste ta itu med mitt liv mer! Trots allt man kan tro fortsätter vågen att peka nedåt så det är ju något bra iaf. =) Tänk dock på att detta är efter morgontoabesöket så jag kan vara hur uttorkad som helst, men då är jag det på alla invägningar. Minus ett kilo till denna veckan. Långsamt med säkert åt rätt håll iaf. Och högre upp på mitt diagram!



Och för att glädja mig gav min underbara man mig lite fina blommor idag. Det var roligt! Mer kärlek och romantik åt folket. Var är det som är så fel med att vilja glädja varandra och visa sina känslor? Det är ju bara något positivt! Och det behöver inte vara dyrt heller, ibland ger jag och min man varandra "hotellvikningar" på toapappret. Eller ett litet meddelande skrivet på det. Mer än så behövs inte. =)



Testade även i veckan Biff Bearnaise ifrån Viktväktarnas frysta varor. Utseendemässigt sett ser den lite bättre ut än de andra, men jag saknar FORTFARANDE deras pizzor. Kan de inte ta tillbaka dem!??


Sedan hittade jag en sak online som ni bara MÅSTE se! Speciellt om ni, liksom jag älskar dans. Det är en man och en kvinna som båda är handikappade. Han förlorade sitt ben som barn och hon förlorade sin arm i en bilolycka, ändå dansar de något underbart vackert tillsammans. Orkar du inte höra tjejens intro i videon, drag in fliken till 1 minut in så börjar dansen direkt.



Något jag hoppas med min blogg är att jag kanske får er att upptäcka eller se saker ni inte sett förut. Kanske hitta något ni gillar här, förutom det jag skriver om. Därför skickar jag gärna med lite musik eller annat mellan varven. Här kommer två serbiska låtar som båda varit med i Eurovisionsschlagern olika år. Vet att Molitva betyder "Bön", men det är allt. Har ingen aning om vad texterna betyder, men två vackra låtar är det ändå.
Molitva

 

Lane Moje



Ge gärna båda en chans. =) Man får inte vara rädd för nya saker!

Ärligt talat hur ofta byter man dammsugare?

Hur ofta byter man dammsugare igentligen? Vi har en gammal ifrån min sambos familj i 80-tals trendmässig orange färg med eltejp runtom för att hålla ihop den, för den är väldigt bra trots sin ålder. Vad är det för maskin jag talar om? En gammal Miele dammsugare. Nu har jag dock fått upp ögonen för en ny Miele som har fått bäst i test i praktiskt taget alla tester den varit med i. Den är något dyr, men inte om man jämför med övriga märken tex. Electrolux osv. Den heter S5781. Och jag vill ha en sådan! =) Den har ett HEPA filter och släpper inte ut någonting mer eller mindre. Här kommer en bild på läckerheten:
Den röda har snygg färg också tycker jag.
Den har vunnit i Råd och Röns test bland annat och ni kan läsa mer om testen här: http://www.miele.se/se/hushall/Produkter/178.htm
När jag var hos min kompis och hjälpte henne att städa märkte jag att det finns inget  värre än en dammsugare som inte suger ordentligt. Hennes trots att den var flera år nyare än våran sög ju inget alls i jämförelse med våran gamla ihoptejpade sak! När det gäller dammsugare finns det helt klart kvalitè och kvantitet. Köper man en billig får man vad man betalar för, dvs. mer eller mindre en borste som dånar, inte en dammsugare.
 Vi får se när vår ekonomi tillåter att vi investerar i en sådan här maskin, men den dagen ska min kompis få vår gamla dammsugare, för den är 10ggr bättre än den hon har. Så får vi båda ett uppsving! =)
Varför talar jag så mycket om dammsugare då? Jo idag måste jag städa lite och det finns inget jag hatar så mycket som att dammsuga. Jag torkar hellre golv än att dammsuga, så har det alltid varit, fråga mig inte varför.

Sedan ska jag vattna lite blommor, skicka ut lite bilder, gå till posten och ev. lägga ut lite saker på Tradera om jag hinner innan jobbet.

Inatt lade jag även till en liten musikspelare på denna sidan som ni kan hitta till höger om ni vill ha lite blandad musik medans ni är här och läser.

Sedan VET jag att jag borde lägga ned med alla söta valpar men den här godingen MÅSTE ni bara se, den här hittade jag igår efter jag hade lagt in inlägget, han är så söt!



Jag ska försöka skärpa mig med att lägga in lite bilder igen på vad jag äter så småningom, men vissa dar är det svårt att komma ihåg det innan man har ätit upp hälften så... det har inte blivit så mycket bilder tagna av det är jag rädd, men det kommer så småningom.

Sist men inte minst vill jag lägga upp en låt jag gillar. Nick Carters Heart without a home. För er som gillar Westlife så gjorde Nick den först. =) Och jag gillar hans version bättre, och avgudar körkillens röst i bakgrunden, han är jättebra!



Älskar texten på den låten så lyssna igenom hela, och ha en bra dag!

Viktnedgång uppdatering.

Pga. smärtan då jag drog ut min visdomstand så har jag inte ritkigt kunnat äta som jag ska. (Svårt att äta grönsaker när man inte kan tugga.) Och energin för träning har inte heller funnits där. Men nu börjar jag må bättre. Bara två stygn kvar som ska försvinna och sedan får jag äta normalt igen! Underbart! Trots detta gick jag ned 1kg denna veckan. Trodde jag faktiskt att jag inte skulle göra, jag trodde jag skulle gå upp i vikt eller stå still, men det gick bra.



Sedan tänkte jag tipsa er alla om en väldigt kort men väldigt söt novell av en av mina favoritförfattare Dean Koontz. Berättelsen heter "Pinkie" och är skriven på Engelska för tidningen USA Weekend, men jag hoppas och tror att ni alla kan läsa den då den inte är speciellt svårläst men mycket söt.
http://www.usaweekend.com/98_issues/980614/980614fiction_koontz.html

Sedan när det är trist väder utomhus som det är just nu och man allmänt tycker allt är trist finns det en sak som alltid kan glädja en... vaddå undrar ni? Valpar! Söta bilder på söta valpar (som man bara behöver titta på, inte plocka upp efter!). Är de inte bedårande?









Tänk dock på att en hund kan leva läääänge och inte är något man köper som accessoar eller annat, en hund har man hela livet. Och man måste gå ut med dem minst sex gånger per dag. Det vill säga: Köp ingen hund pga. dessa söta bilder, utan njut istället av hur gulliga de är! Men erkänn att du fick ett leende på läpparna nu! =)
 

Böckerna har kommit!

Hej alla glada! Idag kom mina böcker som jag beställde ifrån Adlibris vid nyår, de var försenade men det känns bra att ha dem hemma nu. Vilken härlig läsning jag kommer att få! Här är en bild på dem:


Och ni som har läst min blogg vet att Moby Dick lyckades jag på något sätt få som en e-bok, så den finns inte med på bilden.
Annars har idag min kind fått ett stort fult blåmärke pga. tandutdragningen. Det ser ut som om jag fått en rak höger eller uppercut helt enkelt.
Men allt går över. Människan är en makalös varelse när man tänker på det. Sår läker med tiden. Allt går om man bara vill. Helen Keller, vars bok jag kommer läsa först visar väl på det? En flicka döv och blind som ändå lär sig skriva, läsa och uppfatta världen på sitt egna sätt. Vi väljer att se och fokusera på små problem i våra liv istället för att se möjligheten varje dag kan ge oss!
Men det är som Helen Keller själv säger: "

"People do not like to think. If one thinks, one must reach conclusions. Conclusions are not always pleasant."


En grupp med bland annat döva dansare som visar på både hur övning ger färdighet och hur ingenting är omöjligt:



Och vet ni vad mina kära läsare? Ni är underbara också, trots att ni inte är normala. Man behöver inte vara normal för att vara underbar, fan ta mig.

Varför måste det göra så ont?

Det gör hur ont som hellst där tanden har varit och jag har tröttnat på att bara dricka soppa nu. Nypon, hummer, kräftsoppa, banan och kakao/mint shakes är helt enkelt inte samma sak som riktig mat. Man blir inte mätt och står sig inte riktigt lika bra. Det är därför bloggen varit lite tyst och trist i några dagar. Vad ska man göra för att bli lite uppåt då? Jo lyssna lite på Lady Gaga, gillade hennes show på "So you think you can dance?" *Och vem vill inte dansa till hennes låt?* Se här nedan:


Visdomstanden är väck!

Tidigt i morses rullades jag in för att under narkos få bort min djupt liggande visdomstand. Allt gick bättre än vad jag trodde, men nu ser jag ut som en kvinnlig version av elefantmannen. Eller som om jag har påssjuka.
Halva ansiktet är hur svullet som helst och de sa att det skulle bli ännu värre imorgon. Kan inte ens tänka mig hur det ser ut då! Min kära mamma var snäll nog att ringa till radion och vara med i en "tycka synd om" tävling som hon vann ang. mig och min stackars tand. Så jag skulle få någon slags vinst, vad vet jag inte, men det tyckte jag var väldigt gulligt gjort utav henne. =)



En positiv nyhet idag är att studiorna bakom en film jag väldigt gärna vill se på bio: Watchmen, nu har blivit sams. Här har ni trailern som jag tycker är jätteläckert gjord till Smashing Pumpkins låt "The end is the beginning"
 

Jag ser också fram emot filmen Wolverine Origins, då jag gillade X-men mycket och har en förkärlek till Hugh Jackman som jag drömde dog i en bilolycka häromdagen, usch vilken mardröm, jag tycker han är en underbar skådespelare som verkligen bjuder på sig själv så jag blev verkligen glad när jag förstod att det bara var en dröm!


Vilka filmer ser ni fram emot 2009?

Invägning igen (jag väger mig på Torsdagar).

Trots att inte veckan gick riktigt som den skulle gjorde den visst det ändå. Jag åt en barnpizza som trots att jag bad om extra lite ost, hade ovanligt mycket ost på sig, och så hade jag ju min dåliga dag då jag åt... mer än vad jag kan med att skriva här. Trots allt detta blev jag glatt förvånad när jag såg att hela 2kg till försvunnit ifrån min kropp enligt vågen. 2 kg andra veckan i rad? Fortsätter det här så kommer det här både gå snabbare och lättare än vad jag trodde. Hoppas bara det inte är så farligt att gå ned för fort i vikt som alla säger att det är, jag vill inte bli någon jojo- bantare. Jag ser mig ju inte ens som en bantare, jag bara äter mer nyttigt och tänker mig för mer.



Imorgon vet jag inte om jag kommer blogga, jag ska nämligen dra ut en visdomstand. (Hoppas allt kommer gå bra, jag är jättenervös över det hela!) Veckan efter det får jag bara äta soppor så då kanske det blir ofrivillig viktnedgång pga. det bara. Vem vet? Nåja, önska mig lycka till!

Många kramar på er där ute!

En dålig dag, tur att man har Foamy.

Dagen har verkligen varit skit ifrån jag vaknade tills min partner kom hem och försökte muntra upp mig lite. Fattar inte vad som var fel, hoppas det bara var hormoner. Dieten sprack rätt rejält också, snacka om dålig karaktär, men det är bara att fortsätta försöka imorgon igen. Imorgon är en annan dag. Som tur är finns alltid Foamy, en arg och ilsk underbart ärlig ekorre som alltid gör mig lite glad med sitt snack.

Klicka på bilden för att höra min favorit. =)


Annars har veckan varit okej. Hjälpte en kompis städa i helgen. Visste inte innan att hennes lägenhet var nästintill en sanitär olägenhet. Vi höll på tills klockan 2,15 på NATTEN innan vi blivit färdiga med hennes kök! Och vi jobbade nonstop, förstår ni då hur mycket skit hon hade överallt? Vi snackar ca 300 plastpåsar, trasiga handtag på varenda skåp, massa damm, katthår, intorkade matrester, gamla cigg som tidigare hyresgäst eller ett ev. ex till min kompis lämnat kvar i hennes köksskåp, orena tallrikar och annat vi fick diska om osv. Jag var helt slut! Sov över och hjälpte henne nästa dag med vardagsrummet, men orkade aldrig hjälpa henne med sovrummet då jag sov så dåligt att jag fick migrän. Vi gick ut med minst 14 påsar sopor, och då var det två påsar till kvar uppe i lägenheten vi inte fick plats med ute i containern. Hon sparar på allt man inte ska spara på men kastar viktiga saker. Hennes pass låg i en hög med gammal reklam och annat skräp. Och ett arbetsbevis ville hon riva isär, men fryspåsar man får gratis på Ica hade hon nog 50 stycken av... utan anledning. Och tomma toarullar! Helt knäppt. Hon hade aldrig suttit och ätit vid sitt köksbord heller trots att hon bott i lägenheten nu i över 1 år. Förstår varför, den har hela tiden varit överbelamrad. Det hjälpte knappast heller att hon har två katter inneboende och en dammsugare som inte kunde suga något alls. Hon ska nog få våran när vi köpt en ny någon dag. Den hon hade får man ju inte rent med! Jag hoppas verkligen hon tar itu med sitt liv nu och håller det rent. Hon har en ny kille på gång och han är inte typen som tolererar att det ser ut som det tidigare gjort hos henne... Och jag tror att de kan bli ett fint par så vi får hålla tummarna!

Här är lite bilder på mat ifrån andra dagar i veckan (det jag åt idag skulle helt enkelt ta upp aldeles för mycket bilder och vore inte vackert att se...):
Ägg och kräftmackor med dill:


Quornpepparbiff med hasselbackspotatis och grönpepparsås:


Och en "latdag" åt jag Viktväktarnas frysta färdigrätt  Köttgryta Bourgogne. Alltså kan de inte göra så att maten ser mer ut som på bilden? Mer aptitligt alltså? Smakade lite gjorde lådan också. Är det bara jag som saknar deras pizza som man blev hur mätt som helst på som de av någon anledning tog bort???

Lite bilduppdatering...

Här kommer bilder en typisk frukost för mig, samt fruktsalladen vi bjöd grannen på häromdagen.


Frukost bestående av två Wasa sportknäcken med chili och honungssmakande bog, sallad och gurka med vatten till. Mättar faktiskt helt okej, smular bara rätt mycket. =)


Och här är fruktsalladen, smarrigt värre, va?

Kom just hem ifrån kören där jag börjat sjunga lite. Vi skulle visst ha en konsert med Gladys Pilar framöver, det blir nog skoj. Hoppas jag kan vara med den dagen.

Och här är mitt viktschema för er som vill följa min viktnedgång:
Min viktminskning vecka för vecka.

Jag har gått ned 2 kg på en vecka! Iofs. väger jag mig på morgonen så jag kanske var helt uttorkad, men det märker vi ju nästa vecka om jag var det. Hoppas inte det utan att kilona inte kommer tillbaka igen!

Ännu en dag går förbi och kommer aldrig åter.

Idag såg jag en jätterolig film jag varmt kan rekommendera "License to wed" med bland andra Robin Williams. Filmen handlar om ett par som ska gifta sig och för att få lov att göra det måste de genomgå en giftermålskurs, som hålls av prästen (Williams) i församlingen där de vill gifta sig. Kursen är långt ifrån lätt och när fästmannen får reda på att prästen bland annat buggat deras hem och att prästen själv är skild rinner bägaren över. En film som helt klart ger er ett gott skratt och en toppenfilm att se en regnig dag.
Här nedan kan ni se trailern till filmen:



Dessutom har jag idag fotat min lunch för er som kanske är nyfikna. Det blev ris med bacon och grönsaksröra. Det var väldigt lättlagat och gott! Jag tog helt enkelt Gröna slaktarens bacon 1 pkt och klippte i småbitar, fräste det med en gul lök, bönor och lite röd paprika. Kokade sedan ris vid sidan om. Serverade detta till en sallad och lätt tzatziki. Det blev dessutom ris över till en matlåda som jag tog en burk tonfisk med currysmak till, och det är det som är närmast i bilden. (Jag åt 50/50 av vanligt ris och det.) Kommer jag nog helt klart göra om. Gröna slaktarens "Max 3% fett" produkter är ju  helt underbara, men tyvärr säljer de inte något mer än kalkonbaconen här där jag bor, men jag försöker tigga affärena om att ta in mer ifrån deras sortiment.




Ikväll blir det en fruktsallad för vi bjöd över grannen på fika, som TUR var har de just börjat på GI-dieten och ville inte ha några kakor så det blir toppen. Vi har jordgubbar hemma, får bara handla lite ananas och annat gott till. Ska försöka ta bild på det också.

Snart (imorgon) är det också dags att kolla om jag gått ned något den här veckan utan att jag räknat några points, utan bara ätit mer nyttigt. Vi får se om det räcker eller om det är pointsräkning som gäller.

Hoppets stjärna!

Tidigare i år packade jag ett matpaket till Hoppets stjärna. De brukar varje år runt jul ta emot matpaket som de vidarebefodrar till behövande i Lettland, Vitryssland och Rumänien bland annat.

Jag tycker det är en mycket fin och mysig jultradition att ha och jag har tidigare år fått brev ifrån mottagarna av just "mitt" paket och det är alltid lika roligt att höra att det kommit fram och kommit till användning. I år väntar jag fortfarande på svar på mina paket. I år skickade jag två stycken, ett till en pensionär och ett till en barnfamilj, och än så länge har jag inte hört något, men jag har SETT ett av mina två paket på bild. Det står tom. om mannen jag lämnade in paketen hos och som jag vet körde ned dem till Rumänien, men det känns ändå häftigt att se "sitt" paket på bild! Att veta att det kom fram okej och allt det där.

Jag ringade in paketet på en bild som ni kan se nedan, och för att ni ska veta vad jag packade är här en lista på vad någon fick extra till jul:
Mjöl, havregryn, mannagryn, socker, spaghetti, skruvar, snäckor, nudlar i olika smaker, ris, potatismos, majs, ananas, champinjoner, sardiner, tonfisk, burkskinka, korv, fruktcoctail, kanel, salt, peppar, kryddpåsar, vanilinsocker, höns, kött samt grönsaksbuljong, cornflakes, matolja, kaffe, te, russin, kex, ölkorv, godis, klubbor, skinkost, ljus, tändstickor, tandborstar, tandkräm, schampoo, balsam, tvål, kökssvampar, handduk, rakhyvlar, kortlek, mössa, slips, julduk, ritblock, kritor, chokladkex, deodorant och en dörrmatta lade jag överst för att skydda innehållet lite ifrån eventuell väta. I pensionärspaketet lade jag även i raggsockar.

Här är mitt paket i Rumänien, innan det delas ut:


En bild på familjepaketet jag skickade iväg:


Här är länken där det står om mannen jag lämnade in paketet hos bland annat.
http://www.hoppetsstjarna.se/portal/page?_pageid=153,1182890&_dad=portal&_schema=PORTAL

Tidigare år har jag bland annat fått ett brev av en bibliotekarie som hade tre tonårssoner som var väldigt tacksam över all mat hon fick för hon sa att det alltid behövdes i ett hus med växande pojkar. Och även ett svar ifrån en mormor som var vårdnadshavare till sina tre barnbarn då hennes dotter hade ett "dåligt leverne". Alla i hennes släkt hade annars dött ifrån henne och hon hade bara en liten pension att leva på så hon var mycket tacksam och förvånad över att få mitt paket som hjälp under julen.

Jag hoppas du är med nästa år själv och packar ett paket till någon också! Det är jättekul och extra kul är det ju om man får svar också.

Jag måste säga att jag älskar att syssla med välgörenhet, att på olika sätt göra små förändringar av godhet här och var i världen får mig att känna att det inte är hopplöst när man ser alla krig, all orättvisa och all kriminalitet som media visar. Det är ju tyvärr blod, dramatik och chock-rubriker som säljer, inte goda nyheter. Och den tragiska sanningen är ju att vi lever i en värld där en del kämpar för mat för dagen medans andra har problem med att välja färg på sin Kitchen-aid för 4495kr. Jag anser inte att jag är mer värd än någon annan bara för att jag hade turen att födas i ett västerländskt land med tak över huvudet, skaplig välfärd, ett bra socialt nätverk osv. Jag bara tackar min lyckliga stjärna för det och hoppas att jag genom det kan hjälpa andra med mitt liv.






Hur rik är du? Gå till den här sidan för att få reda på det:


Och våga öppna ögonen för att ditt liv inte är så jäkligt som du vill få det till. Oavsett vad du varit med om.

Dagen blev inte som det var tänkt...

Hade ju tänkt både gå på gymmet och simma idag, men det blev inget av det. Först visade det sig att gymmet var stängt till 7 Januari! Väldigt trist nu när man faktiskt är ledig och har tid till att träna för en gångs skull. Nåja, då det var stängt åkte jag hem igen och ställde mig på crosstrainern i en halvtimme (det får man nog vara lite stolt över), och efter det massakrerade vi granen. Klippte av alla grenar och tog upp alla barr och städade helt enkelt bort julen lite. Adventsljusstakarna är kvar men det är allt. Alla tomtar åkte ned i källaren igen. Nåja, vi tar simningen en annan dag eftersom klockan helt enkelt blev för mycket.
Efter att granen åkt ut gjorde jag en snabbfiskgratäng för första gången. Den var busenkel, och gott blev det också så jag tänker äta det som blev kvar av den imorgon också. Jag tog helt enkelt två burkar makrill i tomatsås, pulvermos, gul lök, massa fryst dill och lite vitpeppar och lade i en form. Dill och vitpeppar i moset, inget matfett behövdes. Sedan in i ugnen på 200grader tills allt blivit varmt och ta-dam! Maten var färdig! Lite grönsaker till och det är nog det lättaste man kan göra till lunch. Gott blev det också! =) Det gör jag säkert om.

Håller på att fixa med ett diagram för att visa min viktminskning (både som sporre och så att ni kan vara med på färden). Det är snart färdigt, och tills dess får ni hålla till godo med det ljuvaste man kan lyssna på. AJ McLean's nya låt "London".


Lost in Austen!

Ikväll gott folk, på STV2 kl 19,00 SKA NI sitta bänkade vid tv:n oavsett vad ni sysslar med. Varför? För att SVT varit smarta nog att köpa den roligaste miniserien BBC gjort i år, Lost in Austen heter den. Dessutom slipper ni ju reklamen på SVT så det blir en ren stunds njutning! Serien handlar om hur en kvinna idag som är helt galen i Stolthet och fördom hamnar mitt i berättelsen. Man behöver inte ens ha sett Stolthet och fördom för att älska denna miniserie, man får sig helt klart ett mycket gott skratt ändå. Den innehåller även världens mest oromantiska frieri. För att se lite av början (resten får ni se ikväll) kolla här:
 

För övrigt har dagen börjat långsamt, jag ska precis ta mig lite gröt och sedan hade jag och min sambo tänkt gå och simma samt träna lite men han somnade först vid klockan sex i morse så vi får se vad det blir av dagen. Jag gör nog ytterligare ett inlägg senare idag och låter er få veta vad som har hänt.

Igår kväll tänkte jag på det där med att lära mig nya saker. Bli mer vis eller kunna mer. Jag har alltid velat lära mig franska men det tar ju lite tid, men kanske ska jag ta itu med det i år. Vore underbart att kunna det vackra språket. Eller Italienska. De låter båda så vackert! Och det är så klassiska språk. Tänk att kunna förstå varenda opera! Bara en sådan sak vore häftigt.
 
Nåja, det jag kom fram till i mitt tänkande igår var att jag ville läsa mer klassiska böcker. Jag gillar att läsa men tar mig sällan tiden att göra det, men det ska det bli ändring på nu! Så jag tänkte "Vilken bok hör man mest talas om som jag inte har läst?" och svaret blev helt klart "Moby Dick!" De pratar ju om Moby Dick i filmer och vardagligt tal hela tiden tycker jag och jag har inte läst denna bok, tyvärr lyckades jag klicka på när jag köpte den så jag lyckades få en e-bok men det går ju att läsa den också. Det vore kul att ha gjort det innan man dör, så jag beställde den på Adlibris. Dessutom är ju Dickens bra, så jag valde hans "Tale of two cities" och "Great expectations". Och när jag ändå beställde kände jag att jag ville veta mer om den makalösa kvinnan Helen Keller som var blind och döv men ändå "sa" så kloka saker och skrev böcker. Jag älskar citat av henne så jag beställde boken "The story of my life" för att få reda på mer om henne. Dessutom älskar jag Jane Eyre av Charlotte Brontë. Det är en av mina favoritböcker så jag beställde hennes andra böcker och några av hennes systrars. Böckerna i totalt blev alltså:

Charles Dickens Tale of two cities
Charles Dickens Great expectations
Charlotte Brontë Vilette
Charlotte Brontë Professor
Anne Brontë Agnes Grey
Anne Brontë Tenant of Wildfell hall
Helen Keller The story of my life
Herman Merville Moby Dick eller Valen *E-bok*

Jag ser fram emot att få läsa dem. Dessutom blev det inte så dyrt då böckerna var i billigaste pocketversionen. De kostade i snitt 40kr/st. Det är en femma mer än en månadstidning. Det kan man gott unna sig själv ibland. Då har jag att höra ett tag också. =)

The Tenant of Wildfell hall har jag sett filmen av. Den var jättebra! Också av BBC, de gör faktiskt väldigt fina grejer ibland.
Att Toby Stephens är både bra skådespelare och en ögonfröjd skadar ju inte heller.


Men för att avsluta detta inlägg: SITT BÄNKADE VID SVT2 KLOCKAN 19,00! LOST IN AUSTEN, missa det INTE!

Gott nytt år!

År 2009 var året då allting hände!

Ja... nu har ju just år 2009 bara börjat, men vore det inte underbart om man kan summera ihop året så nästa gång vi firar nyår?
Jag har ett nyårslöfte, jag ska försöka lära mig nya saker och gå ned i vikt, samt försöka göra 2009 till skönhetens år. Året då jag tog hand om mig själv och satte mig själv, min hälsa, och min inre och yttre skönhet i första rummet. Jag ska tänka på mig själv, på lycka, glädje, livets njutningar och det som får mig att må bra.

En av det nya årets stjärnskott.

För att underlätta viktnedgången ska jag ha "godsaker" som jag unnar mig om jag lyckas. Dessa godsaker är bland annat tidningsprenumerationer, tandblekning, en ny frisyr, bio eller teaterbesök osv. Saker jag tycker om helt enkelt. 

Och på denna blogg kommer jag även skriva om allt jag gillar, tycker och känner. Vi kan väl börja åsikterna med att säga att jag tycker FRA-lagen är tragisk och ett steg tillbaka till kalla krigets dagar då åsiktsregistrering var vardagsmat. Det är ett brott emot åsiktsfrihet, yttrandefrihet och religionsfrihet och jag önskar att fler människor protesterade öppet emot denna lag! Vill du lära dig mer om denna lag, vilka som är öppet emot den, och vad den innebär för just DIG i ditt liv, läs mer på: http://stoppafralagen.nu/ Länken öppnas i ett nytt fönster om du klickar.
 



Dessutom har jag bestämt mig för att börja skriva mer igen. Under olika perioder av mitt liv har jag skrivit dagbok. Jag gillar att skriva dagböcker, jag skriver aldrig dagligen, men jag skriver när jag behöver skriva av mig något eller vill skriva ned en dikt jag kommit på. Att sätta sina tankar på papper är bra för kreativiteten och det är kul att kunna gå tillbaka till gamla dagböcker och se vad man skrivit då.



Denna Blogg vill jag hålla lite hemlig, jag vet inte varför och jag kanske ändrar mig angående det, men till en början vill jag vara lite anonym. Det känns säkrare utav någon anledning helt enkelt. Samtidigt tror jag och hoppas jag att om jag inte visar vem jag är behåller jag lite mystik och läsarna av min blogg kanske fäster större vikt vid vad jag skriver än vad de kanske gör annars.  
Men för att ni ska kunna följa hur det går för mig måste ni ju se en bild på vem jag är idag. Så här är två bilder på mig ifrån idag. Helt nytagna, precis som en varm bulle ur ungnen, men lite ändrade för att min anonymitet ska bevaras.  



Jag är en rejäl kvinna född 82 som under årens lopp har dels lagt på mig vikt pga. att jag älskar mat, dels pga. att det har blivit som ett skydd emot kommentarer som "Åh, vad sexig du är!" Som kvinna vill inte jag vara sexig, vad betyder det att vara sexig? Att jag gör dig kåt? Att du kommer runka av med min kropp som fantasi i din hjärna? Jag hoppas inte det, det är inget jag strävar efter. Jag vill vara vacker, smart och möjligen snygg, men aldrig sexig. Sex är något djuriskt och något som idag är mer fult och konstigt med alla avarter (wetsex, swingers, partnerbyten, tidelag osv.) än vackert och en fin kärleksbetygelse mellan två människor, som det en gång var. Därför har jag låtit mig bli skyddad. Jag skyddade mitt inre med min vikt, men jag tror och hoppas att jag är gammal nog för att tåla världen nu. Gör jag inte det vet jag ju vart jag kan gömma mig igen. I min kropp.

Samtidigt känns det tragiskt att göra det när det är så mycket jag kan göra med den som inte andra kan göra. De rullstolsburna, handikappade, förlamade osv. Kroppen är ju ett tempel, guds avbild och något vi måste hedra. Det gör ont i mig när jag ser människor som tex. skär sig i armarna och liknande. Jag tycker det på något sätt är vanhedrande mot deras föräldrar som satt de till livet och till gud på något vis. Jag förstår inte varför de gör det, men samtidigt är jag inte mycket bättre själv. Min kropp mår inte bra av alla extra kilon jag bär på. Jag har fått lite problem med axlarna på jobbet och är livrädd för att få mer problem någon annanstans.

Man tar så mycket här i livet för givet. Rörelse, sina sinnen och livet i sig självt. Jag ska börja vara tacksam. Vara tacksam för att mina lemmar och mina sinnen fungerar som de ska. Och jag ska gå till doktorn och kontrollera mina värden en dag så jag kan se vad jag ska tänka på inför framtiden när det gäller min kropp och hälsa.

Löften ska hållas även om det kan vara svårt ibland så önska mig lycka till!      
    
   

RSS 2.0