Vad man gör en mulen vårdag...

Jo man tar den UNDERBARA DVDn av serien Skönheten och odjuret som kom igår och sträckser samt gråter till den.



Många gamla serier kan man inte se igen, men detta är INTE en av dem. Catherine och Vincent är PRECIS lika bra som de var då (och man ser ovanligt mycket mode komma tillbaka), och lika romantiska. Jag menar bara att komma på en serie som utspelar sig i New York, handlar om någon som bor nere i gamla tunnlar, och visar ett kärleksband som ger den ena personen psykologiska problem tycker jag är helt jäkla underbart!  Över 20 år har nu gått sedan den visades för första gången 1987, och den var helt klart före sin tid. Vart tog romantiken vägen i våra liv?

Känner ni igen introt?



Alla som inte har sett serien tidigare (kanske var före er tid) så handlar det om en rikemansflicka som blir svårt skuren i ansiktet, men räddad av "ett odjur", Vincent, som bor nere i gamla tunnelbanetunnlar med människor som av olika anledningar inte kan/vill leva uppe i "verkligheten" längre. Efter hennes upplevelse vill hon bli åklagare och blir inte rädd för att skita ned sig när det gäller olika fall, vilket ofta gör att hon hamnar i fara, men Vincent har ett band som gör att han känner av hennes känslor, så han vet när hon är rädd osv.

"Once upon a time is now..."

En fangjord musikvideo ifrån serien:


Och en till video gjord av ett fan bara för att jag inte kan hjälpa det:


Kommentarer...

Vilket lätt sätt att bli glad. Läsa lite kommentarer från de personer som faktiskt orkar läsa om mina galna tankar och idèer om livet!

Hur mycket boknörd är du inför bokrean?


Filmer som får en att må bra.

Det finns vissa filmer där ute som får en att le och må bra helt enkelt. Min totala må bra film är faktiskt indiska "Kal ho na ho". Titeln betyder ungefär "Om morgondagen inte kommer" och hela filmen handlar mer eller mindre om att leva för dagen, med mycket humor, sång och kärlek in emellan varven.

Kort sammanfattat handlar hela filmen om ett triangeldrama, men ju fler gånger man ser filmer, ju fler nyanser ser man av andra problem som utspelar sig. Allt ifrån homofobi till utanförskap, gamla traditioner osv.

Nåja, oavsett om du har en bra dag idag eller en dålig tänkte jag bjuda på lite av sångerna, färgerna och glädjen ur filmen Kal ho na ho. Och får du chansen: Se hela!



Här kan ni se en snutt av den riktiga filmen. Som sagt, den är rolig, så se gärna hela:


Tales from the crypt eller Sagor för vuxna

Hur många var vi inte som stannade uppe extra sent för att bli skrämda av Tales from the crypt när vi växte upp? Denna serie som bland annat hjälpte göra Brad Pitt och Jonny Depp stora? Även Joan Collins var ju med i dem och många många andra!
Själv har jag just fått tag på denna kultserie igen och ska snart ha ett maraton med den. Känner ni igen den?



Tänk er bara: Popcorn, något gott att dricka och flera timmar mys-skräckisar.

Förvånande lördag

Igår hade vi inget speciellt planerat. Vi skulle få ett prisförslag på tapeter till nya lägenheten, det var allt.
Då ringer min svägerska och frågar om vi har något speciellt för oss. "Nej" svarar vi, och då säger de att vi får två gratisbiljetter till Sissela Kyle i Gbg samma dag om vi vill, då de inte kan gå pga. vinterkräksjukan. 
Självklart ville vi det! Vi for ner, åt jättegod 3-rätters middag för första gången på Jensens Böfhus. Där har ingen av oss varit tidigare, men det var kö in, kö under hela tiden vi satt där inne och åt, och kö när vi gick, så lungt sagt var det ett omtyckt ställe. Maten var jättegod, men det var ingen mat du kan äta flera gånger/vecka, iaf. inte samma rätt. Men de hade ju flera rätter att välja på.
Sissela såg vi ju sen på och hon var helt okej, men jag hade nog trott att hon var bättre, men är det gratis är det VÄLDIGT trevligt att gå på teater. =) Det är synd att man inte tar sig tiden och pengarna och går och ser teater oftare. Jag älskar igentligen teater i olika former, men det sker så sällan att man tar sig dit och skaffar biljetter.

Sedan måste jag berätta om en förälskelse jag har: GHDs purple limited edition plattång! Hur snygg är den inte? Hur dyr som helst, men jag försöker verkligen få tag på en ändå, trots att jag igentligen inte har råd.




Läcker, va?

Nåja, idag ska vi till svärmor och fira henne då hon fyller jämt, men ikväll kanske jag bloggar igen, vi får se. Ha det gott så länge!


Ajajaj!

Jag är en sådan klant! Idag föll jag på jobbet så illa att jag trodde jag bröt foten, gjorde bara SÅ HIMLA ONT! Fick åka till sjukan, röntga, men det visade sig som tur var att det "bara" var en svår vrickning. Jag fick bandage och kyla på samt kryckor för jag kan inte stödja på foten alls. Typiskt, jag som tänkte träna imorgon. Undra hur det blir med det nu... 
=(  Känns så trist. Hoppas verkligen det läker fort. Dels vill jag inte vara hemma ifrån jobbet och dels vill jag ju kunna röra mig normalt. Kryckorna gör ont i händerna och man känner sig som en snigel och Barbapappa i ett. Dvs. otymplig och långsam som jag vet inte vad!

Haha! Lite humor för er alla!

En del av er kanske såg Christian Bales utbrott här nedan eller har kanske sett/hört det på lite olika ställen online. Nu måste jag bara säga att Family guy gjort ett avsnitt där de "lånat" utbrottet och gjort en helt egen grej av det. Hur kul som helst! Kolla här!



Och så min gamla favorit, som kan få MIG att skratta till tårar om jag ser den. Det är Robin Williams om Viagra och oralsex, så med andra ord: se det inte om ni inte tål roliga "under bältet" skämt.

OCH DENNA MÅSTE NI SE HELA PÅ!!! ÄVEN OM NI HATAR DEN MÅSTE NI SE HELA!!! LOVA DET!!!!



Och så lite kul om Bibeln, även om jag personligen är troende måste man kunna skämta om saker och ting, och detta är bra:


Ha en bra dag allesammans!

Changeling

Har just sett filmen Changeling och  måste säga att den var JÄTTEBRA. Alla som inte sett den ännu, gör det. John Malcovich är underbar! Helt underbar.

Crosstrainer hemma idag.

Okej, det är bara att inse, inget idag blev riktigt som det var tänkt. Hade tänkt gå till gymmet tidigt idag, istället väcktes vi av min svägerska som sa "Jag kommer om 15 minuter och vill fika!" Ah! Panik!!! Hann inte ens tänka förrän de stod utanför dörren, så from that moment on gick inget riktigt som det skulle. Men jag avslutade kvällen iaf. med 30 minuter på min kära crosstrainer här hemma. Köpt på Team sportia. Den är riktigt bra tycker jag, tystgående och fin, precis som de ska vara.



Såg till sist Jamies ministry of food och gjorde sedan lite nudlar jag tänkte ha som matlåda på jobbet imorgon.
Kollade in hans hemsida och såg en del saker vi definitivt kommer pröva längre fram här hemma. Samtidigt försöker vi äta ur skåpen *Som är fulla!* lite inför flytten, ju mindre man behöver flytta desto bättre ju. Jag har alltid fullt i skåpen IFALL en istid skulle inträffa.

Nytt delmål blir att gå ned 6 kg till!

Vågen har ju inte rört sig så mycket på sistonde. Tror det är lite brist på motivation och jag gjorde lite fel som inte gav mig själv ett nytt delmål direkt när jag nådde mitt första delmål (som var att gå ned 5kg). Därför är nu mitt nya delmål att gå ned 6 kg till! Önska mig lycka till med det! =)

Lite mer shopping

Var ute på stan idag och shoppade lite mer, var spontanshopping då jag igentligen bara tänkt köpa ett par nya hörlurar till min mp3 spelare, men träffade då en vän och vi gick lite i affärer och hittade en massa andra roliga saker också, så då blev det som det blev.

När det gäller hörlurar finns det ETT och endast ETT märke för mig: KOSS! Koss hörlurar är 100 ggr bättre än andra, förstår varför de har livstidsgaranti i USA då de faktiskt håller nästintill hur länge som helst. "Varför köper du nya då" kanske ni undrar? Jag råkade skicka med de gamla med min mammas mp3 spelare så jag tycker hon kan få dem.



Sedan hamnade vi på Din sko som jag för första ggn någonsin i mitt liv köpte något på. Anledningen till varför jag ALDRIG handlat där tidigare är för att jag har stl 42 i skor. Det är nästintill en dödssynd, man går nästintill barfota eller i herrskor under större delen av sitt liv när ekonomin är dålig. INGA mer än Ecco har tidigare tagit in skor i stl 42, speciellt inte Din sko eller Skopunkten (som fortfarande inte gör det). Men idag hittade jag alltså (kors i taket!) skor i stl 42 på Din sko i min stad. Dessa blev det och det kändes underbart att köpa en sko som inte kostade över 500kr.


Hoppas verkligen fler skokedjor tar efter Din sko och Ecco och börjar ta in fler damskor i större storlekar. Det är ju knappast så att vi får MINDRE fötter med tiden, tvärtom är vi fler och fler som har fötterna stadigt på vår jord och kräver större storlekar.

Dessutom köpte jag nya Special K Dark chocolate & Strawberry som jag helt klart har höga förväntningar på. Blev lite besviken på att den smaken ENDAST finns i 300gram förpackning. Alltså man äter ju upp den på nolltid! Trist när de inte kan göra lika stora förpackningar som "vanliga" cornflakes kommer i.
Jag har tidigare testat Kellogs special K Red berries men blev då besviken på att tom. Lidl hade mer jordgubbar i sin mycket billigare variant av "lätt cornflakes".  Hoppas nu som sagt på att Dark chocolate & strawberry är godare, och det verkar den vara. Har använt den som snacks lite nu medans jag skriver det här. Chokladsmaken med jordgubbarna är perfekt tillsammans!
Testa den här!


Helt klart något ni alla borde prova!




Här är maten jag åt igår: Chili con quorn med ris och lite sallad till. Helt klart något jag kommer göra igen, lättlagat och gott samt väldigt mättande!

Kärlek... och schlager!

Ja i helgen är det ju dags för två fina saker. Schlager och Alla hjärtans dag, missa det inte! Jag förstår faktiskt inte varför många säger "nej det firar vi inte" när det gäller en sådan fin sak som kärlek. Det finns så mycket trista vardagar i vårt liv ändå så vad gör det om vi väljer att fira en dag för de vi älskar lite extra mycket? Blir våra liv verkligen SÄMRE av att visa vår kärlek? Jag tror inte det.

Själv har jag inhandlat lite saker jag tänkte överraska min älskling med imorgon. Har lite blommor på g, sen ska han få det här (obs. INTE bananerna!)



Korten får han inte mer än ett av, det är till mina föräldrar och min bästa kompis också. De får en tia-lott i kortet också. Men ett kort får min älskling. Samt lite stänger, olika sorters choklad, praliner (i olika kvalitèer), Harry boy och en gosehund. Sedan ville han stå för en fin middag sa han så då får han fixa det. Annars hade jag tänkt göra hans favoritmat, men det går kanske att göra på söndag?

Här får ni Jonas Gardells "Aldrig ska jag sluta älska dig" ifrån filmen Livet är en schlager.



Samt lite underbara "första danser" ifrån bröllop, se hela annars missar ni något. =)



Rysslands Eurovision bidrag.

När det gäller Ryssland i Eurovision anser jag att de tidigare haft bidrag som varit bra, men inte vunnit. Tex. var Diman Bilas låt 2006, "Never let you go" mycket bättre än den han vann med i fjol "Believe". Sedan gillade jag Alsou 2003, och hade inte T.a.t.u. tagit allt så oseriöst och pratat innan låten, haft på sig trista kläder och haft mer snack om de skulle kyssts eller inte på scenen (de verkar diskutera det när de sitter ned på scenen också), kanske folk hade lyssnat mer på låten som var helt okej?

Nåja, oavsett vad tyckte jag att det kändes lite snopet att Ryssland vann med en sämre låt än vad de haft med tidigare. Men så blir det väl när det är omröstning. Jag tror de fick många gratisröster pga. superkända Plushenkos "is"-dans.

Här är tidigare bidrag jag tyckt var okej. Alsou var ju så nära att vinna men förlorade mot "Fly on the wings of love" med Danmark. Seriöst, bättre än så var den väl!??


Diman Bilas Never let you go, helt klart bäst det året, förstår inte varför den inte vann.



Och här är T.a.t.u.'s flummiga framförande av en helt okej låt.



Och jag vet inte hur det är med er, men när jag tänker "Eurovision" är det en, och bara EN låt som oftast poppar upp först i mitt huvud. Vilken låt är det? Dana internationals "Diva" såklart!


Dags att dansa!

Okej jag VET att det är en helt vanlig torsdag, och jag VET att många är trötta efter jobbet/skolan och annat, men ärligt talat finns det något som känns lika bra som att röra på kroppen till musik, dvs. dansa? Själv har jag alltid älskat att dansa, när jag var liten gjorde jag och mina kompisar små danser vi hade uppvisning av på roliga timmen i skolan. Men alla danser behöver ju inte visas upp, ibland är det helt underbart att bara sätta stereon på lite högre volym, blunda och bara dansa i vardagsrummet. Det gör mig lycklig. Jag dansar igentligen aldeles för lite i mitt liv, men då och då händer det.

Man kan ju igentligen dansa till allt möjligt, snabbt som långsamt. Det finns antagligen fler dansstilar än vad det finns musik ju. När dansade du sist och var? Och som Lee Ann Womack sjunger "When you get the choice to sit it out or dance... DANCE!"


När det gäller inspiration till dans finns det ju så många fina dansfilmer där ute! Själv gillar jag att titta på dem och drömma mig bort och önska att jag var huvudpersonen och vem har inte hört Patrick Swayze säga "Nobody puts Baby in a corner?"

Här är några dansfilmer som jag anser man måste ha sett innan man dör. Kan du någon mer? Kom gärna med tips!
Vi börjar med klassikerna:

Dirty Dancing trailern



Dirty Dancing bästa dansscenen (som ger mig rysningar för den är så härlig!)



Hur många av er har sett Center Stage?

Center Stage trailern




Center Stage bästa scenen



Vi har Honey, med Jessica Alba.

Honey trailer



Honey bästa scenen



Sen kommer ni väl ihåg Fame?

Fame trailer



Fame bästa(och kändaste) scenen



Step up trailer



Step up bästa scenen



Footloose trailer (med Dirty dancings trailer igen efter, var tyvärr den enda jag hittade)



Footloose bästa scenen



Har du hittills lyckats se alla trailers och videor och INTE fått fötterna att stampa i takt en endaste gång kan det bero på din musiksmak. När det gäller musik är ju smaken som baken, dvs. delad. Men en del låtar har ju faktiskt fått en hel värld att dansa i takt, eller vem minns inte Lambada?

 

Du kan faktiskt dansa vart som helst, varför inte i ett tomt hotell?



Och är du rädd för att se konstig ut när du dansar i vardagsrummet, eller vart du nu än är: VAR INTE DET! Visa att du gillar att röra din kropp! Det finns ju så mycket musik att välja på ifrån alla årtionden, eller vad sägs om evolution of dance?



Och oavsett hur BRA ni är på att dansa tvivlar jag på att ni har något att sätta upp emot den här unga tjejen.


Hoppas hon gav er ett leende på läpparna! Det gjorde hon för mig. Ha en fin dag!

Förra veckans invägning

Missade att lägga upp invägningen förra veckan, kanske var det för att vågen stod still, men rätt ska ju vara rätt, så här kommer en uppdatering:
 

Hoppas linjen rör lite mer på sig under nästa vecka. Ska ju träna lite mer nu, så vi får hoppas att det ger utslag på vågen.

Till sist vill jag ge er några bra låtar jag hittat på Youtube, det är bara att inse att jag är beroende av Youtube, älskar att hitta saker jag inte hört förut osv. där.
Dagens två låtar är "Does anybody see her" med Casting crowns och "Britney" av Bebo Norman. (Udda namn, va? Men så heter han.)


Vänligen ge båda av dem en chans och skriv gärna vad ni tycker om dem.

Bebos låt tycker jag är så stark pga. texten. Han skrev den efter att han zappade på tvn och såg att Brittan skulle förlora sina barn... helt underbar text tycker jag! Vad tycker ni?

Nya underkläder är på väg!

I min underklädeslåda börjar det bli lite slitet i min smak, så häromdagen beställde jag lite nya underkläder och även en bikini jag velat ha länge.
Jag handlade på underbara www.bravissimo.com som jag älskar och som är ett måste för alla oss kvinnor med lite mer kurvor och former och som kräver lite större kupor. De har upp till JJ-kupa! Helt underbar affär att handla av.
Detta kommer alltså inom kort hem till mig:


Och denna ifrån Figleaves:


Alltid kul med lite nytt, speciellt nu till våren. =)

Jag= Shopaholic!

Ja... jag erkänner, jag älskar att shoppa ibland. Speciellt när man är så nöjd med det man köpt att man använder det lääääääääänge med samma glädje som man köpte det. Nyligen har jag handlat detta:

Acos underbara bodylotion i limited edition lukten "Äpple och vanilj" innan den försvinner. Köpte två för säkerhets skull. Min man älskar både gröna äpplen och vanilj så jag tror han kommer gilla när jag luktar så, och acos produkter är bra för min torra hud såhär års.



Lite fröer; Dill, gräslök, basilika och luktärtor jag vill ha på balkongen jag får när vi flyttat om 3 månader, då blir det allt odling av! Älskar förresten doften av fröer, det ger mig nostalgi tillbaka till barndomen då jag sålde dem för 5kr/st.



Köpte en HELT NY oanvänd juicepressare ifrån Philips som var jättebra på auktion för endast 50kr! Helt klart ett fynd!



En underbart snygg hatt jag ska ha när jag går ut och festar som jag hittade på Cubus.



Hush Puppies skorna



Och denna underbart färgglada tuggumiapparat fick jag ifrån min kompis som jag hjälpte städa. Snällt, va? Man blir glad bara av att titta på den!

Fy fan vad jag är bra!

Hej alla glada! Jag har just kommit tillbaka från ett Friskis o Svettispass av Ki Box som var en timma. Idag hade de gratis prova på helg, så då får man ju passa på om man är ledig. Det visade sig att det var en tjej jag kände som höll i passet.



Var jättefina nya lokaler men luften var väldigt kall så min astma mot kyla och ansträngning gjorde sig känd när vi sprang och jag fick inte luft ett tag. Men det gick bättre så småningom som tur var. (Folk började ju svettas som as och värmde upp lokalen.)

När det gäller Melodifestivalen igår fick vi två favoriter, självklart vinnaren samt Ninas låt "Tick tock" och jag fattar inte hur hon inte kunde gå vidare.
 

Vinnarlåten ska jag helt klart skaka rumpan till ute på någon klubb någon dag!



Nu ska vi ta och fara till min mamma efter att jag tagit mig en härlig och välförtjänt dusch, hon har lovat att bjuda på lite mat. Det ska bli gott!


Melodifestival!

Ikväll är det melodifestival! Wohoo! Alltså säg vad du vill, men de flesta av oss sitter då bänkade och kollar och njuter av hela spektaklet, även de dåliga låtarna: De hör ju till! Då vet man ju lättare vilka man INTE ska rösta på.

När det gäller Eurovision så gillar jag det här: Helt klart den bästa "surprisen", minns faktiskt, trots att jag inte alls var gammal då, när jag såg det live.



Sedan när vi snackar gamla grejer är det någon som minns gruppen Sound of music med låten "Alexandra"? Den minns jag att jag gillade också!

Välkomna till lite nostalgi.

Recovery!

Min gamla dator crashade totalt för ett tag sedan, självklart köpte vi en ny dator då, men en speciell bild som jag hade tänkt framkalla och förstora låg på datorn och var hjälplöst försvunnen! Fick panik och har nu betalat DYYYYYYYRT för att genom ett rätt *visade det sig* oseriöst företag få tillbaka mina bilder, så jag äntligen KAN framkalla bilden som är speciell för mig. För er nyfikna så kan jag säga att bilden är på mig och min största idol som jag träffade i somras. Jag kan ge er ett litet tips... ni har redan sett honom här i bloggen och här är han igen,  UNDERBARA AJ MCLEAN!


Och tittar ni riktigt noga ut i publikhavet på denna länk så finns jag där... ;) För självklart såg jag honom live när han var i Stockholm och spelade på Berns. Och jag älskade varenda minut av det!

Sedan tror jag de flesta av er som surfat runt lite den senaste veckan hittat Christian Bales arga utskällning på en ljuskille under inspelningen av nya Terminatorfilmen.
För er som inte hört det, här kommer den (jäklas inte med den killen!) i orginalversion.



Det JAG gillar är däremot att en kille gjort en låt baserad på Bales ilska redan nu. Och den låter helt okej (om man accepterar svordomarna och ser det som musik bara), och tom. lite roligt:


Men för att jag inte ska förstöra allt med svordomar eller så lägger jag in någonting fint som video också. Alla som inte har sett filmen "The Notebook" eller "Dagboken" som de kallar den på svenska: HYR DEN IDAG! Det är en underbart vacker film med ett underbart par (de blev ett par on och off efter filmen också i verkligheten) och en vacker berättelse. Här kan ni se lite av den.

Och så en vacker låt att tex. träna lungt till, Beyonce's "Halo". Och NEJ, igentligen gillar jag inte Beyonce alls, men den här låten är faktiskt helt underbar, bara tryck play, blunda och njut:


RSS 2.0