Snart är 2010 här...

Snart kommer ett nytt år med nya utmaningar, är du redo för dina?
Jag önskar att jag kunnat vara och träna mer i mellandagarna, men då jag haft den värsta förkylningen någonsin tror jag så har jag mest legat i soffan och snorat och tyckt synd om mig själv.

Har sett en massa Skönheten och odjuret (tv-serien med Catherine och Vincent om ni minns den?) och den är BÄTTRE än vad jag minns den. Trots att jag alltid gillat den skarpt krävs det bara någon månad med att jag inte tittar på den alls för att jag ska bli glatt överraskad när jag sätter på ett avsnitt igen. Den känns så annorlunda mot dagens tv helt enkelt, på ett bra sätt! =)


Om mod

"It takes courage to grow up and become who you really are."
E.e Cummings
US poet (1894 - 1962)

Avatar

Var just och såg filmen Avatar på bio. Filmen som jag trodde skulle vara lite tråkig pga. hur förutsägbar den är tack vare trailern var HUR BRA SOM HELST ÄNDÅ. SE DEN! En riktig klassiker. Har hört att de redan tänkt ut en fortsättning på den och det kommer nog det helt klart finnas pengar till. Läste en kommentar när jag letade upp dessa filmer på Youtube att en kille redan sett filmen 3 gånger själv. Och ja. Den är riktigt sevärd. Skulle lätt se om den själv med faktiskt. Har du inte sett den och ska se något i mellandagarna: Se Avatar! Fem plus av mig: +++++



Det är helt klart att låten till filmen, Leona Lewis "I see you" kommer bli en gigantisk hit också. Vacker och mycket passande den visuellt vackra filmen också. Lyssna på den här nedan.


Unga kvinnor

En film jag tycker har fin julkänsla som man ska se under julen är: Unga kvinnor


Jane Eyre för er som inte sett den

För er som inte sett Jane Eyre i BBC's miniserie format, GÖR DET. Den är så vackert gjord. Älskar berättelsen om Jane Eyre, och här kommer en fangjord video för er som inte vet så mycket om den:


Äsch inga jordgubbar hemma...

Får nog traska ned och handla lite innan jag sätter igång och bakar. Tänkte göra lite snickerskakor också. Under tiden får ni lite nostalgi låtar att lyssna på. Dessa låtar ÄLSKAR jag. Jag brukade sjunga med min mamma i bilen när jag växte upp och de spelade dessa. Jag tycker de är riktigt riktigt bra.

Oh Carol med Neil Sedana


Patsy Cline med låten Crazy


Hear my song Violetta med Ray Adams:


Neil Sedaka igen med One way ticket:

Riktigt grym låt


Om ostbrickskvällen

Igår hade jag och min man det jättetrevligt hos vår vän och vi tog med oss ost (som jag kan äta) och jordgubbar, och det blev en massa kex, en massa olika ostar, jordgubbar och chokladfondue och god samvaro. Idag tänkte jag baka lite. Undra om man vågar sig på en ny kaka nu till jul. Jag läste i en gammal kakbok om Kokossavariner. Det är kokoskakor gjorda av kokos och vaniljkräm som du sedan tar på ett täcke av jordgubbsgelatin. Efter det har stelnat doppar du dem i kokos igen. De lät jättegoda, och jag försökte googla på om någon annan gjort något liknande men hittade ingenting så det är verkligen en ovanlig kaka, men den lät ju så god! Får kolla om jag har frysta jordgubbar hemma, i så fall ska jag nog testa att bli den första som officiellt på nätet gör dessa kakor. =)

Till sist ett par riktigt grymma vinterbilder vi tog ut genom vårt vardagsrumsfönster. Det var vackert som ett vykort, tycker ni inte det?


Ostbricka ikväll

Ikväll blir det ostbricka hos en vän, fast utan ost för min del, då jag inte gillar ost. Men det ska bli kul. Lite mysigt att sitta och snacka skit bara. Vi tar nog med oss en ost jag faktiskt gillar, för säkerhets skull. Hoppas ni andra får en fin kväll också. Kram kram!

Nu är granen klädd...

Utan att det var meningen blev till sist årets julfärger i granen blått med silver och lite guld och vitt som sedan bröt av det hela.





Några filmer som verkar bra som jag antagligen kommer se i år är Agora och nya Robin Hood filmen, blev dock lite besviken på den senare då de i början hade tänkt kalla den Nottingham och visa Robin ifrån sin "rätta" historiska sida, dvs. en man som mest var laglös. Tyvärr ändrades detta längs med vägen och nu blir det istället en popularistisk version av Robin Hood (och jag tror INGEN kan slå Kevin Costner versionen, jag kan varenda replik i den underbara filmen!) men den blir rolig att se iaf.

Här är trailern till Agora:



Trailern till Robin Hood:



Och en film till som jag ser fram emot att se är nog en alla kommer att se; Alice i Underlandet.

Alice i Underlandet trailern:


Vilken grym ljudbok!

När jag är på mitt monotoma jobb brukar jag lyssna lite på ljudböcker, det enda jag undviker är deckare som jag inte gillar. Hittills har jag lyssnat på:

Kungar och Drottningar
Västgöta Bengtsson
The picture of Dorian Grey
The Secret
How to argue and win every time
Världens sämsta språk
Ego Girl
The trials of Oscar Wilde
The importance of being Ernest
A woman of no importance
Anne Franks dagbok
100 ways to motivate yourself
1000år- En svensk historia
Jesus Jude, rebell eller Gud
The body you deserve

Success for dummies

Böckerna har varit i olika nivåer men The Secret som har blivit en sådan storsäljare var nog den sämsta skit jag någonsin hört. Den menade, helt allvarligt, att om man svälter är det bara för att man inte tänker på mat på ett positivt sätt. Skulle man bara göra det skulle det kvitta om det var en dålig skörd eller annat som låg bakom för tänker du bara positivt så POFF skulle mat på något magiskt sätt bara uppenbara sig framför dig. Det var helt klart en bok för stadsbor som inte riktigt vet så mycket om världen runt omkring och som tror att allt är möjligt med positivt tänkande. Och den var ju smart för när något INTE går som du vill att det ska gå så beror det bara på att då ditt undermedvetna inte var positivt nog. Vad härligt va? Då ligger allt ansvar på dig, inte på det faktum att boken kanske har fel.


Men nu över till den BRA boken jag lyssnade på. Den var nog lite gammal, men ändå väldigt tänkvärd och bra. Det var The body you deserve. I den boken gick de igenom varför man kanske inte gått ned i vikt och hur man faktiskt tänker för att sabba för sig själv, medvetet eller omedvetet. Och viktigast av allt: Hur man kan göra för att bryta det mönstret. Detta är den enda bok som fått mig att tänka på god, härlig choklad, för att sedan, några sekunder senare bli äcklad av samma choklad. Den gick även igenom vad det var som kanske gjorde att man gick upp i vikt ifrån första början och på mig stämde allt skrämmande väl, det var nästan så man fick en tår i ögat på jobbet. Dessutom visade de hur man kan lura bort all oro och osäkerhet genom att lura hjärnan och det funkade faktiskt, även fast jag gick och jobbade samtidigt som jag lyssnade och därför inte kunde koncentrera mig 100% på vad som sas, eller göra de övningar som man skulle testade jag att mentalt göra det, och DET FUNKAR! Ska helt klart behålla den boken och faktiskt göra det som står till punkt och pricka mer eller mindre och testa det, jag vet att redan nu så känns det bättre.

En viktig övning de hade var:
Om du tänker dig in i hur du lever idag, med handen på hjärtat: Hur ser det ut? Hur lever du? Tar du hand om dig själv eller sitter du mest hemma fast du vet att du borde motionera? Vad stoppar du i dig? Stoppar du i dig saker du vet är bra för dig och nyttiga eller är det mest skräpmat? Det du gör idag gör du antagligen för att det inte ger dig några större konsekvenser, inte direkt i alla fall. Men den där chokladbiten eller den där maten ger ju dig belöning, eller får dig att känna dig bra DIREKT. Det kvittar att du får skuldkänslor efteråt då kan du ju alltid tröstäta lite till...
Men tänk dig nu helt ärligt in i vad som händer med din kropp om 10 år om du fortsätter som idag. Börjar lederna göra ont? Har din mullighet övergått i fetma? Har du svårt för att sitta i vissa stolar? Ser du inte dina fötter mer? Fortsätt nu att tänka: Du fortsätter ändå på din bana, du ändrar ingenting och nu har det gått 20 år, finns du fortfarande i livet? Har du fått hjärtproblem? Hur ser du ut? Hur ser din kropp ut? Din hy? Ditt ansikte? Dina lår? Finns din partner med dig eller är du ensam för att han/hon inte kände sig attraherad av dig längre? Lär du dina barn äta lika dåligt som dig själv? Hur är ditt självförtroende? Är du stolt över dig själv eller mest äcklad?
Öka nu beteendet ytterligare: Hur ser du ut om 30 år om det hela eskalerar? Kan du ens jobba längre eller har du för mycket kroppsliga problem för att göra det? Sitter du och undrar vart ditt liv tog vägen?

Varje dag är en ny dag som du kan göra något gott av. Du behöver inte göra rätt hela tiden, det kommer komma fallgropar och några av dem kommer du trilla i, men gör du rätt 70, 80, 90% av tiden gör du helt klart mer rätt än vad du gör idag. Låt varje dag vara en dag du kan vara stolt över och lev passionerat!

Själv tyckte jag sådana här övningar öppnade ögonen på en lite. Man ser helst ju inte längre än vad näsan når i vanliga fall, men jag kände att jag ska göra något med mitt liv nu. Det finns inga undanflykter. Vänta inte tills imorgon, vänta inte tills nästa år. NU och IDAG är när förändringen kan börja ske och allt börjar med DIG.


P.S. För er som gillar religion eller bra böcker i allmänhet också var Jesus jude, rebell eller Gud UNDERBAR och väldigt faktafylld. Riktigt bra bok på alla sätt och vis och bra uppläst av författaren. D.S

Fönsterbyte

I vår lägenhet ska de ha ett fönsterbyte nu imorgon, så för att slippa kylan (vi försöker rädda våra växter genom att sätta in dem på toa) så flyr vi till min pappa och ska sova över där en natt. Det kommer kännas lite konstigt att under en vanlig arbetsvecka inte sova i sin vanliga säng trots att man ska jobba som vanligt. Jobbar dessutom kväll så hoppas jag inte på natten är så förvirrad att jag åker hem utav misstag. =) Det ska nog gå bra ändå tror jag.

Efter att fönstren kommit upp hoppas jag att julbestyren kan komma igång på riktigt. På julaftons förmiddag har vi bjudit hit svärmor, svärfar, mamma, pappa, med sina respektive och alla ska få lite god mat. Efter Kalles jul åker vi själva till min makes syster och fortsätter julfirandet där. Jag lovar att bli lite bättre på att blogga oftare och mer utförligt snart. Har nu även tömt kameran så vi kan få det lite mer färgglatt på bloggen igen. Tills nästa gång får ni ha det så gott!

Bloggare som får varuprover...

Vad är deras hemlighet igentligen? Läste just en blogg där bloggerskan hade fått en massa varuprover ifrån Jokkmokks delikatesser. Just deras varor ÄLSKAR jag, men tyvärr säljs bara 2 av deras varor på Ica Maxi där jag bor och that's it. Inga andra affärer säljer deras varor alls här. Lite synd då de dels är riktigt rökiga (alltså ingen arom) och de har inga E-nummer i sig. De har helt klart bra varor som man gärna skulle vilja handla lite mer av om man kunde, speciellt så här i juletid.

RSS 2.0