Solen var het idag.

Och jag visste inte att jag skulle vara ute i den så länge som det blev då min pappa tog med oss på en liten sightseeingtur. Men ajaj vad dumt att jag inte smorde mig i morses, det får jag allt göra imorgon. Är ni fler som brännt er i den fina sommarsolen?

R.I.P. Jackson.

Idag vaknade jag till nyheten att Michael Jackson dött inatt. Så sent som igår gissade jag på att han bara skulle orka med 1-3 konserter av de 50 han hade inplanerat inför sommaren. Jag undrar nu om alla hans fans får pengarna tillbaka?

Och hur blir det med hans barn? Den enda som verkar vettig i hans familj är ju jo-jo banterskan Janet, men de verkar ju inte ha så mycket kontakt precis. Tragiskt... Undra hur Debbie, deras mamma som mer eller mindre gav bort barnen känner sig idag? Och Lisa Marie Presley som varit gift med Michael? Och Elizabeth Taylor som jag tycker sett halvdöd ut i ca 10 år nu, som jag helt klart trodde skulle överleva Michael, nu när han har gått bort?

Han gjorde en del bra musik det är helt klart, och några helt underbara musikvideor också, och han var bra på scen. Så jag känner för alla fans, hans familj och vänner idag.

Här kommer mina favoritvideor med M.J.

Remember the time:



They don't care about us (I vilken han sjunger "I just wanted the children to love me". och "Set me free") Jag tror han kände sig fångad i sitt kändisskap på sätt och vis, och ändå var det det han älskade mest, sina fans.:



Earth song:



Och sist, men helt klart inte minst, underbara låten "We are the world" som han sjöng med Diana Ross och många många andra...



Heal the world:



Vila i frid nu Michael. Må du trots dina udda vanor att komma till rätten i pyjamas bli väl ihågkommen.

"Hold me 
Like the river Jordan
And I will then say to thee
You are my friend
Carry me
Like you are my brother
Love me like a mother
Will you be there?
Weary
Tell me will you hold me?
When wrong, will you scold me?
When lost, will you find me?"

"Will you be there"


Dagens låt nummer 2

Och bara för att den här är HELT UNDERBAR!!!


Dagens låt

Är Europes klassiker "Carrie". Kan man lyssna på hur många gånger som helst.


Sista dagen innan ledigheten!

Idag är sista dagen jag jobbar denna veckan för jag tog ledigt på Onsdag (Såååååå gött!), så även om jag har lovat att hjälpa pappa då att få tummen ur och börja måla sitt hus så känns det bra att bara kunna ta en lååååååång skön sovmorgon. Sedan baka lite och planera lite inför midsommar. Det verkar som om vi ska fira i en liten stad här i närheten med några vänner. Det ska bli så kul! Hur ska ni fira er midsommar? Är det inte typiskt svenskt att inte bestämt något förrän i sista stund angående midsommar?

Robyn

Måste bara säga att jag älskar Robyns låt med Röyksopp The Girl and the Robot.


Svårt att se skillnad?

Jag gillar Michael Moore. Han betonar saker som är fel i Amerika.

Han har precis gjort en film som kommer ut snart om finanskrisen och hur vanliga skattebetalare får betala flertalet gånger för det bankerna gjort fel, när den kommer ut så ska jag helt klart se den.

Här är en film som visar hur han samlar in plånböcker för att poliser inte ska se fel mellan en plånbok och ett vapen. Själv tycker jag USAs vapenpolitik är helt felaktig. Ger man människor tillgång till vapen kommer de förr eller senare använda dem. Inte undra på att skottskador är så vanliga där borta!

 

Här är trailern till hans nya fillm "Bailout".

 

Patrick Swayze

Jag vet att denna man har dödlig cancer, men han har alltid varit en av mina favoriter. Hittade här en jättevacker video där han dansar med sin fru Lisa. Hur vackra är de inte tillsammans?


Tråkigheter för en filmgalning, dvs. filmer som inte kommer till Sverige.

Jag tycker fildelning är helt okej. Speciellt när det gäller filmer man inte kan få tag i på annat sätt. Jag såg en trailer för filmen Amazing Grace och ville så klart se den, men fick då höra att den inte kommit ut i Sverige, eller något annat land utanför Storbrittanien, hur kul är sådant då? Som tur var hade tjejen som tipsade mig om filmen den på sin dator och hon skickade mig den. Och den var hur bra som helst!

Och jag gillar även gamla filmer, svårtillgängliga filmer, dessa tycker jag man borde till och med försöka sprida så att de inte glöms bort. Ni som följt min blogg vet tex. att jag gillar Singoallafilmen som idag knappt finns tillgänglig någonstans. Detta är ett kulturarv man inte får glömma av! Film är kultur! Och bara som sagt för att man laddar ner vissa saker innebär det inte att man inte skulle tex. hyrt/köpt/gått och sett filmerna i fråga på bio om man kunde.

Jag går jämt på bio och biograferna går hur bra som helst idag. Bevisar inte det att fildelning inte skadar filmnäringen så mycket som de vill få det att låta? Jag bara undrar...

Så till sist filmen som är baserad på en verklig händelse, om tillkomsten av låten "Amazing grace". Njut.


Heathcliffe & Cathy i Svindlande Höjder

Ja, jag vet att jag älskar gammaldags böcker och vackra kostymfilmer. Men nu undrar jag hur många som har sett och gillar Svindlande höjder? Denna fruktansvärt tragiska och sorgliga berättelse om Catherine och Heathcliffe.


Min dag idag innebär bakning för hela slanten.

Ikväll kommer några vänner över och vi ska grilla så innan dess ska jag göra en marinad till kycklinginnerfilèer som vi ska grilla, sedan hade jag tänkt baka för det har jag velat hela veckan men inte haft tid till att göra. Hittade ett lite annorlunda recept på hallongrottor jag tänkte testa fast med drottningsylt i istället för bara hallon. Sedan blir det nog lite bullar kanske och silviakakor och kärleksmums. (Mina favoriter.) Får se vad som hinns med för jag ska även besiktiga mannens bil, samt skjutsa hans mor till frissan och handla lite till grillningen. Men det ska nog gå bra med allt bara jag förbereder bra. Tänkte blanda alla torra ingredienser nu så det bara är att blanda och sätta igång när jag kommer tillbaka efter friss-besöket.

Önska mig lycka till med allt och hoppas ni har en underbar dag i regnet ni med! =)

Nu har jag gjort det igen...

Lånat ut lite pengar till Kiva.org det vill säga. Jag vet att jag borde hålla lite i pengarna i alla fall tills skatteåterbäringen kommer, men det känns helt enkelt SÅ BRA att låna ut till någon som man vet behöver dem bättre.
Denna gången lånade jag en mindre summa (bara 25$) till den här kvinnan som vill köpa färg och tyg till sitt företag där hon färgar tyg och kläder.
http://www.kiva.org/app.php?page=businesses&action=about&id=114513

It's Hammertime!

Alltså är det bara jag som äääääääääälskar medryckande dansvideor och liknande roliga grejer folk gör och filmar och lägger ut på nätet? Extra roligt blir det ju när den ovetande omgivningen till slut hänger med och diggar till musiken de också eller på annat sätt medverkar.

Här är några roliga videor med filmade danser ute bland folk, visst blir man glad av att se dem?






Några vackra låtar...

... ifrån Jennifer Hudsons senaste skiva. Jag gillar If this isn't love och Invisible, lyssna på dem här:

If this isn't love:



Invisible:



Skriv gärna vilken som var er favorit.

Bra starter...

Ibland behöver man en bra start. Ibland kan en början på något verka trist, nästan vardagligt, men utvecklas sedan till något helt underbart.

Här är några av mina favoritstarter:

"There was no possibility of taking a walk that day. We had been wandering, indeed, in the leafless shrubbery an hour in the morning, but since dinner (Mrs Reed, when there was no company, dined early) the cold winter wind had brought clouds so sombre and rain so penetrating, that further out-door exercise was now out of the question"  - Jane Eyre av Charlotte Brontë

"The Opera ghost really existed. He was not, as was long believed, a creature of the imagination of the artists, the superstition of the managers, or a product of the absurd and impressionable brains of the young ladies of the ballet, their mothers, the box-keepers, the cloak-room attendants or the concierge. Yes, he existed in flesh and blood, although he assumed the complete appearance of a real phantom; that is to say, of a spectral shade." - The phantom of the opera/Fantomen på operan av Gaston Leroux


Och så den vackraste:

"The world is full of broken people. Splints, casts, miracle drugs, and time can't mend fractured hearts, wounded minds, torn spirits. Currently, sunshine was Micky Bellsong's medication of choice, and southern California in late August was an apothecary with a deep supply of this prescription." - One door away from heaven/Himlen är nära av Dean Koontz

Har du en bok med en underbar början? Skicka gärna in era favoriter!


En god start?

Vill bara tipsa er om Godstart.se
Det är en sida som dels är en jättebra startsida (har allt du behöver lättillgängligt), och dessutom ger de pengar åt välgörenhet om du använder den som startsida. Ändra din startsida idag och få en god start!


Straffen i Sverige och vad jag ska göra idag.

Häromdagen hörde jag på radion att en man blev försatt på fri fot. En man som dödat sin sambo. Han tog ett verktyg, slog henne i huvudet och satte sig sedan och eventuellt tog stryptag på henne så att hon dog. (Vilken härlig sambo, va?) Sedan släpptes han ifrån häktet eftersom det inte fanns "någon risk att han skulle förstöra bevisningen".
Nej hans sambo är ju redan död och han har erkänt att det var han som gjorde det, men vill vi verkligen ha brottslingar, i detta fallet en mördare ute i det fria?
De bodde i en liten stad, så hur tror ni att det skulle kännas om tjejens föräldrar ser mannen som dödade deras dotter på Ica???
Jag tycker det är helt sjukt. Har man begått ett grovt brott ska man inte få vara ute på gatorna, speciellt inte om det är ett så grovt brott som dråp eller mord i detta fallet, tycker inte detta har några förmildrande omständigheter av vad jag har hört.

Samma sak gäller mannen som åkte fast för pedofili och som satt på rättspsyk men som under en permission var på nya barn. "Vi blev lurade" sa personalen, men vad hjälper det barnet/barnen han varit på igen eller deras familjer???

Jag tycker Sverige borde göra som Norge när det gäller sexbrottslingar, dvs. att när det är återfallsbrottslingar så ska de få erbjudandet om kemisk kastrering mot reducerad strafftid. Jag vet inte varför vi inte har det i Sverige, anses kanske inhumant, men samtidigt har Sverige tidigare steriliserat mongolida och andra utan problem och dessa var inte ens förbrytare på något sätt, de bara föddes fel.

Samtidigt tycker jag att när man suttit av sin tid på rättspsyk och därmed är klassad som "frisk" ska man få sitta av resten av sitt straff i fängelse. Man ska inte bli frisläppt, brottet har ju ändå skett och straffet bör ju kvarstå och inte bli förmildrande för att du kanske pga. knark eller annat inte "var dig själv" när du gjorde det?

Nåja, ville bara ventilera hur jag känner det lite.

Idag ska jag på min pappas 65års dag och fira honom lite. Har inte riktigt köpt en present ännu, men ska gå till Cervera tror jag och hitta något fint, fast innan dess ska jag...

RÖSTA IDAG TILL EUROPAPARLAMENTSVALET!!!

Vill ni veta vad jag tänker rösta på och bland annat varför se tidigare inlägg.

Kärleksfilmer var bättre förr.

Förr gjordes de alla. Orginalen. Alla dessa filmer man nu vill göra re-makes på för att de inte kan hitta på nya orginella historier att göra något bra av.

Det var bättre förr brukar man ju säga och när det gäller filmer stämmer faktiskt det. Eller vad sägs om dessa klassiker jag hoppas att ALLA oavsett generation kommer se:

Ghost



Finns det NÅGON på denna jord som kan se denna film rakt igenom utan att gråta så hör gärna av er till mig, i så fall tror jag ni är aliens.

Dansar med vargar:



Så vacker film på sitt sätt som verkligen berättar en historia. En härlig klassiker!

Och alla ni som är romantiskt lagda som jag måste ju bänka er på tisdagar framför TV4+ hädanefter för då visar de Anne på Grönkulla. Denna söta lilla serie som är ett måste att se.


Underbar video underbar låt.

Tja, ni har nog alla hört den, men visst är den både bra och tänkvärd? Det var ett tag sedan jag hörde den. Enigmas Return to Innocense.


EU-valet. Se till att lägga just DIN röst i valurnan så den blir hörd.

Jag vet att många tyvärr inte röstar när det är val.

Själv kan jag inte riktigt förstå att de få gånger vi som medborgare i detta land får vara med och bestämma hur vi vill ha det att man kan avstå ifrån att göra det. Ibland kan jag förstå att man inte vet riktigt hur man vill ha det, men man vet väl oftast iaf. hur man INTE vill ha det, eller?

Om man inte röstar alls blir ju chansen att de man inte alls håller med vinner valet större.
Själv vill jag göra det klart för er att jag blir glad bara om ni röstar på Söndag. Det kvittar vad ni röstar på bara ni röstar och gör er hörda.

För mig är valet på söndag självklart. Jag röstar på Vänsterpartiet.
De är kritiska mot EU och flera av ledamöterna och de som varit i Bryssel har gett allt över en normal lön till välgörenhet och de tycker bland annat att de själva får för mycket lön. (Säg någon Moderat som någonsin tagit de orden i sin mun?)
Ett exempel: Eva-Britt Svensson har fått åtta och en halv miljon kronor som ledamot för Vänsterpartiet i EU-parlamentet. Hon lever på en vanlig lön och ger bort resten. Men vad har de andra partiernas ledamöter gjort med sina pengar? Vilka blev rika på väljarnas förtroende?

Dessutom är de (Vp) starkt emot sådant här:

Den italienska tidningen Corriere della Sera skriver

att EU har beslutat att ge 14 miljoner kronor

till ett utbildningsprojekt. Pengarna ska användas

till att lära 97 unga kvinnor att posera i

minikjol och behå. Kvinnorna ska sen fungera

som utsmyckning i TV-programmet Quizlotto.

Är det verkligen sådant vi vill att våra pengar inom EU ska gå till? Eller ska våra skattekronor kanske gå till dessa myglare istället?

Den dåvarande ordföranden för den italienska

regionen Basilicata, socialdemokraten

Fillipo Bubicco tog emot en stor

summa pengar i EU-bidrag till sitt silkesspinneri.

Problemet var bara att silkesspinneriet inte existerade


Den nuvarande spanske EU-parlamentarikern

Ramón Romera fick en halv miljon kronor för att starta en ridskola. Han

byggde en vägbordell istället.


2006 inspekterade EU ett hem för cancerdrabbade

barn i italienska Avellino som fått 60 miljoner kronor i EU-bidrag.

Man hittade inte en enda sjuksäng.

En dansk företagare mottog en miljon

kronor från EU för att bygga en skidbacke

på ön Bornholm. I en kommentar

sa han: "Jag trodde aldrig att dom skulle

stödja nåt så galet".


Personligen tycker jag att det är förkastligt att EU kan bestämma att Sverige ska vara tvingade att tex. tillåta vissa farliga färgämnen i mat, och nu senast idag hörde jag på radion att de hade tvingat Sverige till att backa angående våra regler på hur gasol ska förvaras i husvagnar för att förhindra brand. Jag vill ha ett parti som stärker Sveriges position och som sätter stopp för så mycket galenskaper de bara kan. Vp vet jag kommer försöka med detta i ett alltför blått Bryssel.

DESSUTOM ÄR VP EMOT FRA LAGEN OCH HAR ALLTID VARIT DET!

Läs gärna EU tidningen där uppgifterna ovan är tagna ifrån här: http://www.vansterpartiet.se/euval2009/tidningen/

P.S. Angående de där tjejerna i minikjolarna... 14 miljoner på 97 tjejer blir 144 329kr per tjej. Fatta vad duktiga de måste blivit i en kurs som kostade så mycket per person!

För er som vill veta mer om Vänsterpartiets åsikter ang. EU i korthet är de dessa:
Vi vill försvara demokratin
Vi vill stärka de fackliga rättigheterna
Vi vill arbeta för jämställdhet mot gubbväldet
Vi vill bygga ut välfärden
Vi vill rädda klimatet
Vi vill sätta dit fuskarna som får EU-bidrag
Vi vill riva Fästning Europa
Vi säger nej till en EU-armè


Nu är det snart helg!

Okej, har egentligen inget speciellt att skriva, men ville bjuda på en gammal men fin låt av numera gifta paret Jennifer Lopez och Mark Anthony. Låten heter "No me ames" och är en fin ballad, lyssna gärna igenom hela.


Åk runt två gånger om du är glad.

Alla har vi varit där. Livet suger och man undrar om något kan bryta ens tråkiga vardag på något sätt. Så ser man en udda trafikskylt i en rondell: Åk runt två gånger om du är glad. Och nog blir man lite glad bara av att se skylten? =)
Här får ni se en video på de som var glada. Och de som var mycket glada. En söt video för alla helt enkelt.


Har just lånat ut pengar.

Idag ville jag låna ut lite pengar.

Jag läste nämligen om Cècile som bor i Benin och hur hon gärna ville ha ett lån till att kunna köpa tre stycken 50kg säckar sojabönor för att kunna fortsätta att sälja sojaost till sina kunder som begärde mer än vad hon hade bönor till. Hon behövde 225$ till det hela och nu har jag lånat henne de pengarna via Kiva.org
Här kan ni läsa om Cècile och hennes arbete: http://www.kiva.org/app.php?page=businesses&action=about&id=111958
Och om en hel massa andra människor som vi kan hjälpa hjälpa sig själva genom micro-lån.

Kiva - loans that change lives

Rädda mammorna!


 
Något ni förr eller senare kommer märka är att jag är väldigt involverad i välgörenhet. Jag tycker att vi alla kan göra små saker för att göra livet lättare för andra. Tänk vilka i-landsproblem vi har egentligen. Tog batteriet på Ipoden slut idag? Tänk vilken stor skillnad pengarna en Ipod kostar skulle ge en annan människa i sitt liv!

Ett moskitonät tex. kostar 50 kr. Ungefär vad en Big mac kostar på McDonalds. Stå över hamburgaren och låt någon slippa dö i malaria.


En filt som skydd mot kylan kostar 35kr. Lite billigare än de filtar du köper själv på Hemtex kanske?


Så lite pengar kan göra så stor skillnad. Hjälp mig ge nu.


Frustrerad på jobbet.

Alltså ibland blir man frustrerad på jobbet.

Jag jobbar på vad som brukade vara en bra arbetsplats, ett ställe där alla kunde säga sin åsikt och känna sig hörda. Tyvärr har det gått utför för denna arbetsplats de senaste åren.

Senast idag fick en man som är väldigt engagerad höra att han kanske borde se sig om efter ett annat jobb om han inte gillade hur det var. (Detta som en kommentar när han sa att det kändes frustrerande att inte få någon respons på förslag på positiva förändringar man lätt kan göra och implementera.) Jag vet andra som fått kommentaren "Där är dörren." när de sagt sin mening. Vad är det som pågår egentligen? Ska inte alla få lov att trivas på sin arbetsplats?
Är inte allas åsikter lika mycket värda?
Sedan när föredar man arbetare som är för fega till att säga sin åsikt framför sådana som vill utveckla företaget till det bättre? Vill man verkligen bara ha ja-sägare och röv-slickare på sitt företag? Man undrar ju ibland...

Många börjar må så psykiskt dåligt just nu att en del pratar om att sjukskriva sig pga. arbetsmiljön bara för att det då behövs en utredning. Ska det verkligen behöva gå så långt!???

Jag hoppas verkligen att saker kommer ändras till det bättre snart, för det är många mycket goda arbetskamrater till mig som nästan bokstavligen håller på att gå in i väggen pga. att det är som det är. Det är svårt att se, själv försöker jag leka gås och låta det rinna av mig så mycket som går, men självklart är det svårt att blunda för orättvisorna som man ser och att hålla tyst trots att man vet att man kanske borde det.

Jag har sorg...

Idag har vår familjehund Woffie gått bort. Vi avlivade honom för vi ville inte att han skulle lida det sista han gjorde i livet och han blev nästan 18 år, dvs. över 119 hundår(!) har han left. Alla dessa år har han givit oss glädje, delat vår lycka och sorg, tiggt mat vid bordet genom att med sin lilla kropp hänga med all sin kroppstyngd över huvudet i armvecket på en samt titta på en med stooooora ögon. Woffie var en långhårig tax. Helt underbar, bättre hund har nog inte funnits på denna jord, och det tragiska är att då överdriver jag inte.

Han var en familjemedlem, 18 år är mer tid än vad jag känt min bästa kompis och min man sammanlagt! Så det är klart man sörjer. Så här kommer lite härliga bilder på världens härligaste hund som nu finns med min bror.

Vi träffas igen snart, för på andra sidan är flera år bara som ett andetag, och tills dess hoppas jag att han har det bra, vart han nu är...













Vila i frid lilla noffe...

RSS 2.0